Binnen het programma Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden worden kwaliteitsstandaarden ontwikkeld en herzien voor de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroep. Kwaliteitsstandaarden rusten verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden toe met kennis en vaardigheden, om het handelen te onderbouwen en voor de juiste zorgopties te kiezen.

Onderwerpen

  • Verpleegkundigen en verzorgenden
  • Richtlijn
  • Incontinentie
  • Kwetsbare ouderen

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden

Geplaatst op

2 april 2019

Deadline

28 mei 2019,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling Kwaliteitstandaarden V&V - urine en fecale incontinentie (pdf) 426 KB

Doel subsidieoproep

Het herzieningstermijn van de richtlijn ‘Urine-incontinentie bij kwetsbare ouderen’ uit 2010 is gepasseerd. In januari 2018 heeft Pallas Health Research and Consultancy in opdracht van ZonMw de actualiteit van de richtlijn onderzocht.
Het rapport van Pallas Health Research and Consultancy beveelt aan dat de bestaande V&VN Richtlijn urine continentie op een aantal onderdelen moet worden herzien
Het doel van deze subsidieoproep is daarom om de bestaande richtlijn door te ontwikkelen en te herzien tot een richtlijn voor urine en fecale incontinentie bij kwetsbare ouderen.
De richtlijn rust verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden uit met kennis om het handelen te onderbouwen en te kunnen kiezen voor de juiste zorgopties.

Wat kan worden aangevraagd?

Er is maximaal € 90.000,- incl. BTW beschikbaar voor de ontwikkeling van deze richtlijn. De maximale looptijd is 24 maanden.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Deze subsidieoproep is op uitnodiging. Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) heeft een uitnodiging ontvangen om een subsidieaanvraag in te dienen.

Aanvraag indienen

U kunt tot 28 mei 2019, 14.00 uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling Kwaliteitstandaarden V&V - urine en fecale incontinentie (pdf) 424 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Denise Temmink of Elke van Vliet. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website