Het belang van voeding en leefstijl krijgt steeds meer aandacht in de behandeling van patiënten in de acute fase van COVID-19 en/of andere ziektebeelden (zoals bijvoorbeeld kanker). Bij veel patiënten met een ernstig verloop van COVID-19 is er sprake van obesitas wat vaak gepaard gaat met spiermassaverlies.

Onderwerpen

  • COVID-19 behandeling
  • Leefstijl
  • Voeding
  • Ondervoeding en obesitas
  • Screening

Onderdeel van programma

COVID-19

Geplaatst op

22 december 2022

Deadline

21 maart 2023,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Obesitas en ondervoeding bij COVID-19 behandeling (pdf) 213 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze oproep is om meer inzicht te krijgen in hoe voeding een rol speelt in het voorkomen van verergerde klachten in de acute fase van COVID-19 en/of andere ziektebeelden (zoals bijvoorbeeld kanker) waar voeding en leefstijl een rol spelen in de behandeling. Specifiek gaat het hierbij om:

  1. De invloed van ondervoeding en overgewicht op de behandeling van patiënten in de acute fase van COVID-19.
  2. De inzet van een betere screening van het tegelijkertijd voorkomen van ondervoeding en obesitas.

Wat kan worden aangevraagd?

Er kan maximaal 500.000 euro worden aangevraagd door het Kenniscentrum Ondervoeding voor een aanvraag passend binnen de kaders van de oproep Obesitas en ondervoeding bij COVID-19 behandeling.

Randvoorwaarden

Het onderzoek moet passen binnen de kaders en doelstellingen van het deelprogramma COVID-19 Behandeling en heeft betrekking op ondervoeding en overgewicht.

Wie kan aanvragen?

Subsidie voor het onderzoek kan worden aangevraagd door onderzoekers die een uitnodiging ontvangen hebben. Voor deze ronde wordt het Kenniscentrum Ondervoeding uitgenodigd om een consortium te vormen en een aanvraag te doen. In het consortium moet expertise met betrekking tot ondervoeding en overgewicht samengebracht worden met expertise met betrekking tot behandeling van COVID-19.

Budget

Voor deze subsidieronde is maximaal € 500.000,- beschikbaar. Er wordt één consortium uitgenodigd om een aanvraag te doen dus er is maximaal € 500.000 beschikbaar voor dit project. Het onderzoek dient binnen 4 weken na honorering van start te gaan en duurt maximaal 24 maanden.

Aanvraag indienen

U kunt tot 21 maart 2023, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Obesitas en ondervoeding bij COVID-19 behandeling (pdf) 213 KB

 

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veel gestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Annemieke Bekkers of Bernadette Conrads. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Annemieke Bekkers

Programmamanager COVID-19

+31 70 349 53 27
COVID19@zonmw.nl
Dummyfoto van een vrouw

Bernadette Conrads

Programmasecretaris voeding

+31 70 412 62 62
COVID19@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website