Uitgenodigde Nederlandse onderzoeksorganisaties kunnen subsidie aanvragen voor het monitoren van de Innovatie van Richtlijnen-projecten, het in kaart brengen van de impact van die projecten en het ontwikkelen van een visie op innovatie van richtlijnen die - op termijn - onderdeel kan worden van de AQUA-Leidraad.

Onderwerpen

  • innovatie van richtlijnen
  • randvoorwaarden innovatie
  • evidence ecosystem
  • visie richtlijninnovatie
  • AQUA-Leidraad

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg: Ondersteuning Zorginstituut

Geplaatst op

9 juni 2022

Deadline

30 augustus 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

subsidieoproep Monitor IvR-projecten (pdf) 253 KB

Doel subsidieoproep

De inzet van het programma met deze subsidieoproep is tweeledig, namelijk om:

  • De 9 Innovatie van Richtlijnen-projecten overstijgend te (laten) monitoren en hun impact in kaart te brengen.
  • Een visie op innovatie van richtlijnen te ontwikkelen die - op termijn - onderdeel kan worden van de AQUA-Leidraad. Hiermee wordt een gezamenlijke koers uitgezet voor richtlijnontwikkelaars in Nederland.

Wat kan worden aangevraagd?

Subsidie voor het monitoren van de Innovatie van Richtlijnen-projecten, het in kaart brengen van de impact van de projecten en het ontwikkelen van een visie op innovatie van richtlijnen die - op termijn - onderdeel kan worden van de AQUA-Leidraad.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

De volgende partijen kunnen aanspraak maken op subsidie: Nederlandse onderzoeksorganisaties in de zin van het EU staatssteunrecht, die zijn uitgenodigd om een subsidieaanvraag in te dienen. De hoofdaanvrager en bestuurlijk verantwoordelijke van de subsidieaanvraag zijn werkzaam bij dezelfde onderzoeksorganisatie. Van de ingediende subsidieaanvragen kan er slechts 1 worden gehonoreerd.

Budget

In deze subsidieronde kan maximaal € 100.000,-, inclusief eventuele btw, worden aangevraagd voor een looptijd van maximaal 24 maanden.

Aanvraag indienen

U kunt tot 30 augustus 2022, 14.00 uur indienen via MijnZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Monitor Innovatie van Richtlijnen-projecten (pdf) 253 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Jogé Boumans. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website