Met behulp van open innovatie ecosystemen, de zgn. living labs, wordt samen met gebruikers toegewerkt naar creatieve en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Dit gebeurt in een real-life setting waarbij er een grote rol is weggelegd voor de gebruiker, bijvoorbeeld de burger. Deze oproep is gericht op het experimenteren met innovatieve oplossingen

Onderwerpen

  • living labs sport en bewegen
  • experimenteren en testen
  • implementatie
  • structurele inbedding
  • sociale innovatie

Onderdeel van programma

Living Labs Sport en Bewegen

Geplaatst op

23 april 2021

Deadline

1 november 2021,
12.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Living labs sport en bewegen: experimenteren met innovatieve oplossingen (pdf) 180 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van de subsidieoproep is het experimenteren met innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van sport en bewegen. Samen met de burger en andere organisaties worden innovatieve oplossingen (door)ontwikkeld, geïmplementeerd en getest.

Wat kan worden aangevraagd?

In totaal is er een budget van € 300.000 beschikbaar. Per aanvraag kan maximaal € 25.000,- worden aangevraagd. Per Living Lab Sport en Bewegen kan één (1) aanvraag worden ingediend. Binnen deze aanvraag mogen meerdere experimenten en/of projecten worden opgevoerd. 

Randvoorwaarden

De aanvraag wordt ingediend door een hogeschool (door de overheid bekostigd, zoals bedoeld in artikel 1.8 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Staatsteun
Wanneer ondernemingen binnen deze subsidieronde aanspraak maken op subsidie, verstrekt ZonMw de subsidie onder de de-minimisverordening. In bijlage 1 van deze oproep vindt u meer informatie over de de-minimisverordening, evenals de vereisten van de de-minimisverordening waaraan moet worden voldaan.

Wie kan aanvragen?

rojectleiders in dienst bij hogescholen in samenwerking met de gemeente en maatschappelijke organisaties waarmee het living lab wordt vormgegeven.  

Budget

Max. 25.000 EUR en 50% cofinanciering van tenminste 3 partijen is verplicht. Daarnaast geldt als richtlijn dat één partij in het consortium niet meer dan 50% van de subsidie ontvangt.

Aanvraag indienen

U kunt tot 1 november 2021, 12.00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Living labs sport en bewegen: experimenteren met innovatieve oplossingen (pdf) 180 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Niels Reijgersberg of Elisa Fung via Livlab@ZonMw.nl. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een man

Niels Reijgersberg

Senior programmamanager

+31 70 349 54 21
Livlab@ZonMw.nl
Dummyfoto van een vrouw

Elisa Fung

Programmamedewerker

+31 70 349 52 60
Livlab@ZonMw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website