In 2019 heeft ZonMw een subsidieoproep Leefstijlgeneeskunde uitgezet. Met deze aanvullende oproep wil ZonMw de gehonoreerde projecten leefstijlgeneeskunde een boost geven op het gebied implementatie en impact.

Onderwerpen

  • Leefstijlgeneeskunde
  • Implementatie
  • Interventies
  • Passende zorg
  • Impact

Onderdeel van programma

Passende Zorg Leefstijlgeneeskunde

Geplaatst op

20 september 2022

Deadline

13 december 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Leefstijlgeneeskunde: aanvullende ronde implementatie & impact (pdf) 234 KB

Doel subsidieoproep

De resultaten van de 10 lopende projecten moeten bijdragen aan beter inzicht in welke leefstijlinterventies kunnen worden ingezet bij welke (chronische) ziekten/aandoeningen en bij welke patiënten leefstijlgeneeskunde succesvol kan zijn (en onder welke voorwaarden). Om te zorgen dat effectief bevonden leefstijlinterventies uiteindelijk in de praktijk landen is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in belangrijke factoren rondom implementatie. Met deze aanvullende oproep wil ZonMw de gehonoreerde projecten leefstijlgeneeskunde een boost geven op het gebied implementatie en impact.

Wat kan worden aangevraagd?

De oproep is specifiek gericht op implementatieonderzoek: het doen van onderzoek naar het implementatieproces en/of relevante factoren bij implementatie. Onderdeel van de lopende projecten is het verkrijgen van inzicht in de randvoorwaarden en succesfactoren voor succesvolle implementatie van leefstijlgeneeskunde, inclusief gewenste gedragsverandering bij (zorg)professionals. Deze aanvullende subsidie bouwt daarop voort en ligt in het verlengde van de inspanningen die al zijn gepleegd.

Het project draagt met vernieuwend praktijkonderzoek bij aan een betere onderbouwing voor de keuze voor implementatiestrategieën en toepassing daarvan in de specifieke context waar het lopende project zich op richt.

Randvoorwaarden

Voor deze aanvullende ronde nodigen we de 10 reeds gehonoreerde projecten leefstijlgeneeskunde uit. Gezien deze aanvullende ronde gericht is op implementatie en impact kan aanvullende expertise op dit gebied aan het consortium worden toegevoegd.

Wie kan aanvragen?

De hoofdaanvrager van deze projecten kan een projectvoorstel indienen namens het consortium (Er kan maximaal 1 projectvoorstel worden ingediend per project).

Budget

Het maximale budget per aanvraag is €150.000 bij een looptijd van maximaal 18 maanden. Cofinanciering is geen vereiste maar strekt wel tot de aanbevelingen.

Aanvraag indienen

U kunt tot 13 december 2022, 14:00 uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Leefstijlgeneeskunde: aanvullende ronde implementatie & impact (pdf) 234 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Wilke van Ansem of Lussi Stoof-Jordanov. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website