Op aanwijzing van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) nodigt ZonMw in november 2020 een landelijk multidisciplinair consortium, van meer dan 20 partijen, uit om een aanvraag in te dienen. De aanvraag heeft betrekking op gepersonaliseerde diagnostiek en behandeling bij mensen met de ziekte van Alzheimer.Op aanwijzing van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) nodigt ZonMw in november 2020 een landelijk multidisciplinair consortium, van meer dan 20 partijen, uit om een aanvraag in te dienen. De aanvraag heeft betrekking op gepersonaliseerde diagnostiek en behandeling bij mensen met de ziekte van Alzheimer.

Onderwerpen

  • Dementie
  • ziekte van Alzheimer
  • personalized medicine
  • landelijk consortium
  • multidisciplinair

Onderdeel van programma

Memorabel

Geplaatst op

27 november 2020

Deadline

22 december 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Landelijk consortium gepersonaliseerde diagnostiek en behandeling bij mensen met de ziekte van Alzheimer (pdf) 190 KB

Doel subsidieoproep

Het in te dienen voorstel heeft tot doel om de personalised cure en care voor mensen met de ziekte van Alzheimer te verbeteren. De te ontwikkelen preventieve strategieën, leefstijlinterventies, geïndividualiseerde risicoprofilering en ziekte modificerende behandelingen dienen bij te dragen aan een verbetering van de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven voor de patiënt en zijn of haar naaste(n). Een ander doel is om via deze subsidieoproep te komen tot een verbeterde en verbindende nationale infrastructuur.

Wat kan worden aangevraagd?

Voor deze ronde is maximaal €2.500.000,- subsidie beschikbaar van ZonMw (incl. BTW). Het gaat om een project met een looptijd van 60 maanden. Het te vormen consortium wordt gestimuleerd om ook een aanvraag voor financiering in te dienen bij Health Holland onder de voorwaarden die daar gelden.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

ZonMw nodigt het te vormen consortium uit om een aanvraag in te dienen. Er wordt een breed gedragen consortium gevormd waarin publieke en private partijen vanuit de hele kennisketen, van fundamenteel onderzoek tot zorgorganisaties en mensen met dementie en mantelzorgers, inhoudelijk samenwerken.

Tenminste alle 5 de Nederlandse Alzheimercentra ondersteunen de aanvraag en nemen als (mede)aanvrager deel aan het consortium. Alle consortium partners dragen financieel en inhoudelijk bij aan het project. Naast een eventuele in cash bijdrage, dienen alle consortium partners in kind bij te dragen.

Budget

Voor deze ronde is maximaal €2.500.000,- subsidie beschikbaar van ZonMw (incl. BTW). Het gaat om een project met een looptijd van 60 maanden.

Aanvraag indienen

U kunt tot 22 december 2020, 14:00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Landelijk consortium gepersonaliseerde diagnostiek en behandeling bij mensen met de ziekte van Alzheimer (pdf) 190 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Roy Teng of Sophie Habets. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een man

Roy Teng

Programmamanager

+31 70 349 54 75
teng@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website