Het Forensisch Medisch Genootschap kan subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van een richtlijn lijkschouw en een richtlijn forensisch medisch onderzoek. In het project moet worden samengewerkt met de Vakgroep Forensische Geneeskunde van de GGD-GHOR, een ervaren richtlijnontwikkelaar en andere relevante partijen en personen.

Onderwerpen

  • richtlijnontwikkeling
  • forensische geneeskunde
  • lijkschouw
  • forensisch medisch onderzoek
  • evidence-based werken

Onderdeel van programma

Forensische geneeskunde

Geplaatst op

7 juni 2022

Deadline

13 september 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Kwaliteitsbevordering forensische geneeskunde: ontwikkeling richtlijnen lijkschouw en forensisch medisch onderzoek (pdf) 227 KB

Doel subsidieoproep

Deze subsidieoproep is gericht op de ontwikkeling van een richtlijn lijkschouw en een richtlijn forensisch medisch onderzoek. Doorgaans zijn beroepsverenigingen de eigenaar van richtlijnen. Om deze reden is het Forensisch Medisch Genootschap uitgenodigd om een subsidieaanvraag in te dienen binnen deze subsidieronde.

Wat kan worden aangevraagd?

Het Forensisch Medisch Genootschap kan subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van een richtlijn lijkschouw en een richtlijn forensisch medisch onderzoek. De richtlijnen beschrijven wat onder goed professioneel handelen wordt verstaan en stelt forensisch artsen in staat om op basis van de meest recente evidence-based kennis en best practices te werken, binnen de geldende wettelijke normen. Binnen het project is ook ruimte om onderzoek uit te voeren dat de richtlijn nader kan onderbouwen. Beschrijf in de subsidieaanvraag zo helder mogelijk hoe u dit onderzoek vormgeeft.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Het Forensisch Medisch Genootschap kan een subsidieaanvraag indienen. In het project dient te worden samengewerkt met de Vakgroep Forensische Geneeskunde van de GGD-GHOR en een ervaren richtlijnontwikkelaar. Ook andere partijen en personen die worden betrokken bij de ontwikkeling van de richtlijn, zoals werkgroep- of stuurgroepleden, maken aanspraak op de subsidie.

Budget

In deze subsidieronde kan maximaal € 500.000,- worden aangevraagd voor een looptijd van maximaal 36 maanden. Van dit subsidiebedrag worden 2 richtlijnen ontwikkeld.

Aanvraag indienen

U kunt tot 13 september 2022, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Kwaliteitsbevordering forensische geneeskunde: ontwikkeling richtlijnen lijkschouw en forensisch medisch onderzoek (pdf) 227 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met programmamanager Elke van Vliet. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website