Nederlandse ziekenhuizen en zelfstandige behandelklinieken kunnen subsidie aanvragen voor het in kaart brengen van oplossingen en lessen van werkzame elementen van Safety II.

Onderwerpen

  • patiëntgerichte zorg
  • innovatietrajecten
  • actieonderzoek en gedragsonderzoek
  • cultuurverandering
  • Safety II

Onderdeel van programma

Safety II en veiligheidsergonomie

Geplaatst op

10 december 2020

Deadline

2 februari 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Kwaliteit van Zorg: Safety II en veiligheidsergonomie (pdf) 523 KB

Doel subsidieoproep

Het programma Safety II en veiligheidsergonomie stimuleert gefundeerd onderzoek naar werkzame elementen van de Safety II aanpak in de praktijk van Nederlandse ziekenhuizen en zelfstandige behandelklinieken. Het programma heeft een looptijd van 3 jaar waarin gedurende 2 fases van een jaar lerende trajecten in ziekenhuizen worden doorlopen.

Deze subsidieoproep heeft als doel het ophalen van subsidieaanvragen voor de eerste fase: het in kaart brengen van oplossingen en lessen van werkzame elementen van Safety II. Uit de subsidieaanvragen kan voor de eerste fase zowel een aantal projecten met een praktijkgerichte wetenschappelijke benadering gehonoreerd worden, bijvoorbeeld via actieonderzoek, als ook projecten die middels een wetenschappelijke benadering theorieën en methoden op het gebied van Safety II willen toetsen in de praktijk.

Wat kan worden aangevraagd?

Nederlandse ziekenhuizen en zelfstandige behandelklinieken kunnen subsidie aanvragen voor het in kaart brengen van oplossingen en lessen van werkzame elementen van Safety II.
Uit de subsidieaanvragen kan voor de eerste fase zowel een aantal projecten met een praktijkgerichte wetenschappelijke benadering gehonoreerd worden, bijvoorbeeld via actieonderzoek, als ook projecten die middels een wetenschappelijke benadering theorieën en methoden op het gebied van Safety II willen toetsen in de praktijk.

Randvoorwaarden

Alleen aanvragers die eerder een projectidee hebben ingediend en een uitnodiging hebben ontvangen om een uitgewerkte subsidieaanvraag in te dienen, komen in aanmerking voor deze subsidieronde.

Wie kan aanvragen?

De hoofdaanvrager is verbonden aan een Nederlands (academisch)ziekenhuis of zelfstandige behandelkliniek. De bestuursverantwoordelijke ondersteunt de subsidieaanvraag. Een Nederlands kenniscentrum kan eveneens hoofdaanvrager zijn, mits ziekenhuizen of zelfstandige behandelklinieken aantoonbaar betrokken zijn bij het onderzoek.

Verder zijn er naast de hoofdaanvrager andere relevante stakeholders medeaanvrager. Deze medeaanvragers zijn betrokken bij het onderzoek en zijn relevante samenwerkingspartners. Management, Raad van Bestuur, kwaliteitsadviseurs, sociale wetenschappers hebben een (ondersteunende) rol in het project.  

Budget

Voor deze subsidieronde is in totaal maximaal € 1.500.000,- beschikbaar voor 8 tot 12 projecten. De beoogde maximale duur van de projecten is 12 maanden.

 

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 2 februari 2021, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Kwaliteit van Zorg: Safety II en veiligheidsergonomie (pdf) 523 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Simone Schellekens (senior programmamanager) of Paula du Pont (programmasecretaris). Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Simone Schellekens

Senior programmamanager

+31 70 349 51 02
safety@zonmw.nl
Dummyfoto van een vrouw

Paula du Pont

Programmasecretaris

+31 70 349 51 02
safety@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website