Kennisontwikkeling en verbetering van zorg voor specifieke doelgroepen (cliënten met de ziekte van Huntington, het syndroom van Korsakov, Multiple Sclerose, SGLVG en niet aangeboren hersenletsel in de chronische fase) staan in deze oproep centraal. Vijf kennisnetwerken mogen een aanvraag indienen om hiermee aan de slag te gaan.

Onderwerpen

  • Langdurige zorg
  • Kwaliteit van leven, zorg en werk
  • Specifieke doelgroepen: ziekte van Huntington, het syndroom van Korsakov, Multiple Sclerose, SGLVG en niet aangeboren hersenletsel in de chronische fase
  • Kennisnetwerken

 

 

 

Onderdeel van programma

Kennisnetwerken voor Specifieke Doelgroepen in de langdurige zorg

Geplaatst op

11 februari 2020

Deadline

3 maart 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Kennisnetwerken voor Specifieke Doelgroepen (pdf) 131 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het versterken van de kennisinfrastructuur voor specifieke doelgroepen in de langdurige zorg. Dit gebeurt door vijf netwerken in staat te stellen om met praktijkgericht en wetenschappelijk onderzoek te werken aan het uiteindelijke doel: het verbeteren van de kwaliteit van leven, de kwaliteit van zorg én de kwaliteit van het werk voor cliënten met genoemde aandoeningen.

Wat kan worden aangevraagd?

De subsidie stelt vijf netwerken in staat om op basis van een plan van aanpak in 2020 zorginhoudelijk wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek te initiëren, te faciliteren en uit te voeren. De onderzoeksvragen moeten aansluiten bij de behoeften van de cliënt en de praktijk. In het plan van aanpak moet ook worden aangeven met wie en hoe kennis wordt gedeeld op lokaal, regional en landelijk niveau.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Dit betreft een subsidieoproep op uitnodiging. De vijf kennisnetwerken die mogen indienen zijn:

  1. Korsakov Kenniscentrum
  2. Expertisecentrum SGLVG De Borg
  3. NAH Kennisnetwerk
  4. Huntington Netwerk Nederland
  5. Nieuw Unicum MS-Expertisecentrum

Budget

In totaal is er € 2.250.00,- beschikbaar voor de vijf vooraf geselecteerde kennisnetwerken. De middelen worden verspreid over vier jaar.

 

Aanvraag indienen

De uitgenodigde kennisnetwerken kunnen tot 3 maart 2020, 14.00 uur de aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Kennisnetwerken voor Specifieke Doelgroepen (pdf) 131 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Rosalie Hendriks of Veroni van Es. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website