In 2021 zijn binnen de IMDI subsidieoproep, Technologie voor bemensbare zorg: demonstratieprojecten, negen projecten gehonoreerd. Deze subsidieoproep is een vervolgsubsidie voor deze projecten en gaat over het toepassen en valideren van het ontwikkelde product in de leef- en zorgomgeving.

Onderwerpen

  • Medische technologie
  • Klinische validatie
  • Overdracht
  • Publiek private samenwerking

 

Onderdeel van programma

Innovative Medical Devices Initiative (IMDI)

Geplaatst op

15 november 2022

Deadline

14 februari 2023,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep IMDI-demonstratieprojecten vervolgaanvraag – indienmogelijkheid 1 (pdf) 304 KB

Doel subsidieoproep

In 2021 zijn negen publiek private consortia gefinancierd in het kader van de IMDI subsidieoproep, Technologie voor bemensbare zorg: demonstratieprojecten. Deze demonstratieprojecten richtten zich op het verder ontwikkelen van technologische innovaties die reeds gevalideerd waren in het lab tot een minimal viable product.
Middels deze subsidieoproep komen uitsluitend deze projecten in aanmerking voor een vervolgsubsidie voor het toepassen en valideren van de ontwikkelde technologie in de leef- en zorgomgeving.
Er komen twee indienmogelijkheden. Dit is indienmogelijkheid één.

 

Wat kan worden aangevraagd?

Subsidiegelden waarmee in de Validate fase van het project de eerste (klinische) testen in de leef- en/of zorgomgeving zullen worden gedaan. De nadruk ligt op het toepassen en het valideren van de technologie. Aan het einde van het traject is de technologie klaar  om toe te passen in de praktijk.
                 
In de Transfer II fase worden activiteiten uitgevoerd die zorg dragen dat de overdracht van de MVP naar een partij plaatsvindt die zal zorgen voor toepassing of overdracht naar de praktijk, zoals een een uitgebreide Health Technology Assessment (HTA) of het opstellen van een business case.

 

Randvoorwaarden

Deze subsidieoproep staat open voor consortia waarin onderzoekorganisaties samenwerken met zorginstellingen  en ondernemingen met winstoogmerk. Aanvullend op de voorwaarden voor Show en Transfer I geldt dat er in het consortium minstens twee zorginstellingen betrokken moeten zijn.
Voor een integrale aanpak is het interdisciplinaire karakter van de consortia van belang. Alle consortiumpartners moeten in cash of in kind bijdragen aan de projectkosten.

Wie kan aanvragen?

Deze subsidiemogelijkheid staat uitsluitend open voor IMDI Technologie voor Bemensbare Zorg Demonstratieprojecten met een gehonoreerd Show en Transfer I onderdeel.

Budget

Het totale beschikbare subsidiebudget in deze subsidieronde bedraagt €4.300.000,-. Er kan maximaal €475.000,- subsidie worden aangevraagd voor een looptijd van maximaal 60 maanden.

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 14 februari 2023 om 14:00:00 CET uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

In verband met onderhoudswerkzaamheden is Mijn ZonMw niet bereikbaar op vrijdag 27 januari tot en met zondag 29 januari 2023. Wilt u op dit tijdstip toch werken aan uw aanvraag of beoordeling? Download dan van tevoren uw aanvraagformulier of beoordelingsformulier als Word-document en vul dit offline in. Dan kunt u uw antwoorden later overnemen in het online formulier wanneer Mijn ZonMw weer beschikbaar is.

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep IMDI-demonstratieprojecten vervolgaanvraag – indienmogelijkheid 1

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Neem voor inhoudelijke vragen contact op met: Marianne Biegstraaten (ZonMw, 070 349 5171, imdi@zonmw.nl) of Wieke Haakma (NWO, 030 600 1296, w.haakma@nwo.nl). Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Marianne Biegstraaten

Senior Programmamanager

070 349 5171
imdi@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website