Afdeling Ouderengeneeskunde van het Amsterdam UMC – locatie VUmc kan in deze subsidieronde één subsidieaanvraag indienen voor onderzoek voor de academisering van de opleiding tot specialist Ouderengeneeskunde. Aioto’s Ouderengeneeskunde voeren het onderzoek uit.

Onderwerpen

  • Promotieonderzoek
  • Ouderengeneeskunde

 

 

 

Onderdeel van programma

Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde

Geplaatst op

28 januari 2020

Deadline

19 mei 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep HGOG 2.0 Ouderengeneeskunde subsidieronde 2020 (pdf) 242 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het faciliteren van de uitvoering van inhoudelijk goed en voor de klinische praktijk van de specialist ouderengeneeskunde relevant wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek wordt gedaan voor van de academisering van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Daartoe voeren aioto’s ouderengeneeskunde het onderzoek uit.

Academisering

Voor gepromoveerde specialisten ouderengeneeskunde is een blijvende belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek voor de hand liggend. Als bruggenbouwers tussen opleiding, onderzoek en praktijk gaan zij een belangrijke bijdrage leveren aan de academisering van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en -praktijk en de toekomstige opzet en uitvoering van wetenschappelijk onderzoek in die praktijk.

Wat kan worden aangevraagd?

De onderzoeksthema’s moeten passend zijn in bestaande onderzoeksprogramma’s van de afdeling Ouderengeneeskunde of voldoende basis bieden voor de ontwikkeling van een nieuw in te richten onderzoeksprogramma. De afdeling staat garant voor wetenschappelijke en maatschappelijke relevantie van de inhoud en het thema van de subsidieaanvraag. Het onderzoek dient ofwel wetenschappelijke vragen uit de klinische praktijk van de specialist Ouderengeneeskunde rondom diagnostiek, beloop en beleid van ziekten en klachten om te behandeling van patiënten te verbeteren te beantwoorden. Ofwel relevante vraagstukken in de klinische praktijk van de specialist Ouderengeneeskunde te beantwoorden.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Aanvragers in het programmaonderdeel Ouderengeneeskunde zijn afdelingen Ouderengeneeskunde van de Nederlandse umc’s met een opleiding tot specialist Ouderengeneeskunde. Aanvragers kunnen uitsluitend indienen op (afdelings)uitnodiging. In deze subsidieronde wordt de afdeling Ouderengeneeskunde van het Amsterdam UMC – locatie VUmc uitgenodigd om vanuit deze afdeling één subsidieaanvraag in te dienen bij ZonMw.

Budget

Voor deze ronde is ongeveer €250.000,- beschikbaar.
Het aan te vragen bedrag is maximaal € 250.000,- per subsidieaanvraag voor AIOTO-trajecten.
De looptijd van de projecten is maximaal 72 maanden.

 

Aanvraag indienen

Let op! De deadline van deze subsidieoproep is verschoven in verband met de situatie rondom het coronavirus (COVID-19). Dit betekent dat u tot 19 mei 2020, 14.00 uur uw subsidieaanvraag kunt indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep HGOG 2.0 Ouderengeneeskunde subsidieronde 2020 (pdf) 242 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Thirza Ras of Shamala Kotte. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Thirza Ras

Programmamanager

+31 70 349 53 30
HGOG@zonmw.nl
Dummyfoto van een vrouw

Shamala Kotte

Programmasecretaris

+31 70 349 53 30
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website