Ten behoeve van de academisering van de opleidingen van de SBOH, stimuleert het HGOG-programma onderzoeksprojecten waarin specifiek aioto’s promoveren. Dit levert gepromoveerde huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen voor verstandelijke gehandicapten en artsen maatschappij en gezondheid op met een blijvende belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek.

Onderwerpen

  • Promotieonderzoek
  • Ouderengeneeskunde

Onderdeel van programma

Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde

Geplaatst op

2 april 2019

Deadline

28 mei 2019,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

HGOG 2.0 Ouderengeneeskunde Ronde 2019 (pdf) 547 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het faciliteren van de uitvoering van inhoudelijk goed en voor de praktijk van specialisten Ouderengeneeskunde relevant wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek wordt gedaan ten behoeve van de academisering van de opleiding tot specialist Ouderengeneeskunde. Daartoe voeren aioto’s Ouderengeneeskunde het onderzoek uit.

Wat kan worden aangevraagd?

De onderzoeksthema’s moeten passend zijn in bestaande onderzoeksprogramma’s van de afdeling Ouderengeneeskunde of voldoende basis bieden voor de ontwikkeling van een nieuw in te richten onderzoeksprogramma. De afdeling staat garant voor wetenschappelijke en maatschappelijke relevantie van de inhoud en het thema van de aanvraag. Het onderzoek dient ofwel wetenschappelijke vragen uit de klinische praktijk van de specialist Ouderengeneeskunde rondom diagnostiek, beloop en beleid van ziekten en klachten om te behandeling van patiënten te verbeteren te beantwoorden. Ofwel relevante vraagstukken in de klinische praktijk van de specialist Ouderengeneeskunde te beantwoorden.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Aanvragers in het programmaonderdeel Ouderengeneeskunde zijn afdelingen Ouderengeneeskunde van de Nederlandse umc’s met een opleiding tot specialist Ouderengeneeskunde. Aanvragers kunnen uitsluitend indienen op (afdelings)uitnodiging. In deze subsidieronde Ouderengeneeskunde 2019 worden de afdelingen Ouderengeneeskunde van het Radboudumc en LUMC uitgenodigd om per afdeling één aanvraag in te dienen bij ZonMw.

Budget

Voor deze ronde is ongeveer €500.000,- beschikbaar.
Het aan te vragen bedrag is maximaal € 250.000,- per aanvraag voor AIOTO-trajecten.
De looptijd van de projecten is maximaal 72 maanden.

Aanvraag indienen

U kunt tot 28 mei 2019 14:00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

HGOG 2.0 Ouderengeneeskunde Ronde 2019 (pdf) 547 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Thirza Ras of Shamala Kotte. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Thirza Ras

Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 51 32
E-mailadreshgog@zonmw.nl
Dummyfoto van een vrouw

Shamala Kotte

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 51 32
E-mailadreshgog@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website