De afdelingen Huisartsgeneeskunde van het Amsterdam UMC – locatie AMC, Amsterdam UMC – locatie VUmc, LUMC, MUMC+ en Radboudumc kunnen in deze subsidieronde per afdeling één subsidieaanvraag indienen voor onderzoek voor de academisering van de huisartsopleiding. Aioto’s huisartsgeneeskunde voeren het onderzoek uit.

Onderwerpen

  • Promotieonderzoek
  • Huisartsgeneeskunde
  • Alledaagse ziekten

 

 

 

Onderdeel van programma

Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde

Geplaatst op

28 januari 2020

Deadline

19 mei 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep HGOG 2.0 Huisartsgeneeskunde subsidieronde 2020 (pdf) 245 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het faciliteren van de uitvoering van inhoudelijk goed en voor de huisartsenpraktijk relevant wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek wordt gedaan voor van de academisering van de huisartsopleiding. Daartoe voeren aioto’s huisartsgeneeskunde het onderzoek uit.

Academisering

Voor gepromoveerde huisartsen is een blijvende belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek voor de hand liggend. Als bruggenbouwers tussen opleiding, onderzoek en praktijk gaan zij een belangrijke bijdrage leveren aan de academisering van de huisartsopleiding en -praktijk en de toekomstige opzet en uitvoering van wetenschappelijk onderzoek in die praktijk.

Wat kan worden aangevraagd?

De onderzoeksthema’s moeten passend zijn in bestaande onderzoeksprogramma’s van de afdeling Huisartsgeneeskunde of voldoende basis bieden voor de ontwikkeling van een nieuw in te richten onderzoeksprogramma. De afdeling staat garant voor wetenschappelijke en maatschappelijke relevantie van de inhoud en het thema van de subsidieaanvraag. Daarbij verdient onderzoek naar alledaagse klachten speciale aandacht. In de subsidieaanvraag moet beschreven staan hoe het onderwerp zich verhoudt tot de prioriteiten uit de Nationale Onderzoeksagenda Huisartsgeneeskunde van het NHG.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Aanvragers in het programmaonderdeel Huisartsgeneeskunde zijn afdelingen Huisartsgeneeskunde van de Nederlandse umc’s met een huisartsopleiding. Aanvragers kunnen uitsluitend indienen op (afdelings)uitnodiging. In deze subsidieronde worden de afdelingen Huisartsgeneeskunde van het van het Amsterdam UMC – locatie AMC, Amsterdam UMC – locatie VUmc, LUMC, MUMC+ en Radboudumc uitgenodigd om per afdeling één subsidieaanvraag in te dienen bij ZonMw.

Budget

Voor deze subsidieronde is ongeveer € 1.250.000,- beschikbaar.
Het aan te vragen bedrag is maximaal € 250.000,- per subsidieaanvraag voor AIOTO-trajecten.
De looptijd van de projecten is maximaal 72 maanden.

 

Aanvraag indienen

Let op! De deadline van deze subsidieoproep is verschoven in verband met de situatie rondom het coronavirus (COVID-19). Dit betekent dat u tot 19 mei 2020 - 14.00 uur uw subsidieaanvraag kunt indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep HGOG 2.0 Huisartsgeneeskunde subsidieronde 2020 (pdf) 245 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Thirza Ras of Shamala Kotte. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Thirza Ras

Programmamanager

+31 70 349 53 30
HGOG@zonmw.nl
Dummyfoto van een vrouw

Shamala Kotte

Programmasecretaris

+31 70 349 53 30
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website