Ten behoeve van de academisering van de SBOH-opleidingen stimuleert het HGOG-programma onderzoeksprojecten waarin specifiek aioto's promoveren. Dit levert gepromoveerde huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen voor verstandelijke gehandicapten en artsen maatschappij en gezondheid op met een blijvende belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek.

Onderwerpen

  • Promotieonderzoek
  • Publieke gezondheid
  • Public Health
  • Arts maatschappij en gezondheid

Onderdeel van programma

Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde

Geplaatst op

2 april 2019

Deadline

28 mei 2019,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

HGOG 2.0 Arts Maatschappij & Gezondheid Ronde 2019 (pdf) 548 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het faciliteren van de uitvoering van inhoudelijk goed en voor de publieke gezondheid relevant wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek wordt gedaan ten behoeve van de academisering van de opleiding tot Arts Maatschappij en Gezondheid. Daartoe voeren aioto’s Arts Maatschappij en Gezondheid het onderzoek uit.

Wat kan worden aangevraagd?

De onderzoeksthema’s moeten passend zijn in bestaande onderzoeksprogramma’s van de afdeling Publieke Gezondheid of voldoende basis bieden voor de ontwikkeling van een nieuw in te richten onderzoeksprogramma. De afdeling staat garant voor wetenschappelijke en maatschappelijke relevantie van de inhoud en het thema van de aanvraag. Het onderzoek dient ofwel wetenschappelijke vragen uit de klinische praktijk van de Arts Maatschappij en Gezondheid over diagnostiek, beloop en beleid van ziekten en klachten om de behandeling van patiënten te verbeteren. Ofwel relevante vraagstukken in de klinische praktijk van Artsen Maatschappij en Gezondheid.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?
Aanvragers in het programmaonderdeel Arts Maatschappij en Gezondheid zijn afdelingen Publieke Gezondheid van de Nederlandse umc’s met een opleiding tot Arts Maatschappij en Gezondheid. Aanvragers kunnen uitsluitend indienen op (afdelings)uitnodiging. In deze subsidieronde Arts Maatschappij en Gezondheid 2019 worden twee afdelingen Publieke Gezondheid van de door Sogeon voorgedragen umc’s uitgenodigd om per afdeling één aanvraag in te dienen bij ZonMw.

Budget

Voor deze ronde is ongeveer €500.000,- beschikbaar.
Het aan te vragen bedrag is maximaal € 250.000,- per aanvraag voor AIOTO-trajecten.
De looptijd van de projecten is maximaal 84 maanden.

Aanvraag indienen

U kunt tot 28 mei 2019 14:00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

HGOG 2.0 Arts Maatschappij & Gezondheid Ronde 2019 (pdf) 548 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Thirza Ras of Shamala Kotte. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Thirza Ras

Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 51 32
E-mailadreshgog@zonmw.nl
Dummyfoto van een vrouw

Shamala Kotte

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 51 32
E-mailadreshgog@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website