Het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen heeft tot doel het effectiever, veiliger en doelmatiger inzetten van bestaande geneesmiddelen. Binnen de Open Ronde is een relevante vraag of probleem uit de praktijk het uitgangspunt. Hierbij gelden verder geen beperkingen ten aanzien van specifieke thema’s of ziektegebieden. Deze subsidieoproep voor Open Ronde 12 is bestemd voor aanvragers die eerder een positief advies tot uitwerken hebben gekregen.

Onderwerpen

  • Farmacotherapie
  • Implementeerbaarheid van de resultaten
  • Concrete opbrengsten

Onderdeel van programma

Goed Gebruik Geneesmiddelen

Geplaatst op

15 december 2022

Deadline

16 maart 2023,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep GGG Open Ronde 12 UA (pdf) 885 KB

Doel subsidieoproep

GGG richt zich op het verbeteren van farmacotherapeutische zorg. Projecten kunnen zowel betrekking hebben op het effectiever inzetten van een geneesmiddel als op het verbeteren van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk. Binnen de Open Ronde is het van belang dat:

  • het onderzoek leidt tot winst voor de klinische praktijk
  • implementatie van de uitkomsten van het project worden gewaarborgd.
  • de aanvraag helder maakt dat de gebruikers de resultaten in de praktijk gaan toepassen.
  • de aanvraag een breed draagvlak heeft, waarbij de uitvoering bij voorkeur plaatsvindt in een samenwerkingsverband.

Wat kan worden aangevraagd?

Onderzoeksvoorstellen met een totaal studiebudget (aangevraagd bedrag + eventuele cofinanciering) boven de 1 miljoen euro zijn niet passend binnen deze ronde. Verder gelden er in principe geen beperkingen aan de omvang van de gevraagde subsidie en de looptijd van het onderzoek. Wel is het van belang dat zowel het budget als de looptijd realistisch en goed onderbouwd zijn. Cofinanciering is geen vereiste, maar strekt wel tot aanbeveling.

Randvoorwaarden

Aanvragen binnen subsidierondes van het GGG-programma worden beoordeeld op het programmaspecifieke relevantiecriterium ‘Relevantie voor de klinische praktijk’. Hierbij besteedt de commissie aandacht aan de volgende twee aspecten: ‘Concrete opbrengsten’ en ‘Implementeerbaarheid van de resultaten in de praktijk’.

Wie kan aanvragen?

Als uw projectidee in Open Ronde 12 van het GGG-programma een positief advies tot uitwerken heeft gekregen, kunt u uw subsidieaanvraag indienen. Als u besluit tegen negatief advies een subsidieaanvraag in te dienen, dient u dit vooraf per e-mail te melden bij ZonMw (geneesmiddelen@zonmw.nl o.v.v. dossiernummer). Dit kan tot uiterlijk 6 weken na ontvangst van de adviesmail.

Budget

Het totale beschikbare subsidiebudget in deze ronde bedraagt 6 miljoen euro.

Aanvraag indienen

U kunt tot uiterlijk 16 maart 2023 (14:00 uur) uw aanvraag indienen via ‘Mijn ZonMw’.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep GGG Open Ronde 12 UA (pdf) 885KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Francijn Oom (programmamanager) of Emily van der Lugt (programmasecretaris). Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website