Patiëntenfederatie Nederland kan subsidie aanvragen om samen met beroepsorganisaties en andere relevante partijen een generieke module Taalbarrières in gezondheidszorg en welzijn te ontwikkelen.

Onderwerpen

  • richtlijn/generieke module
  • taalbarrières in gezondheidszorg en welzijn
  • tolken
  • passende instrumenten

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg: Ondersteuning Zorginstituut

Geplaatst op

26 oktober 2021

Deadline

6 december 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Generieke module Taalbarrières (pdf) 226 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van de subsidieoproep is de ontwikkeling van een generieke module Taalbarrières inclusief een verspreidings- en implementatieplan met aanbevelingen voor beroepsorganisaties en zorg- en welzijnsorganisaties hoe zij de generieke module kunnen implementeren.
In de generieke module wordt op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen van zorg- en welzijnsprofessionals en cliënten beschreven hoe (niet) om te gaan met taalbarrières in het contact tussen zorg- en welzijnsprofessional en cliënt.

Door het opvragen van (tussentijdse) procesverslagen over de totstandkoming van de module, willen we inzicht krijgen in de manier waarop het project wordt uitgevoerd en met wie, welke vraagstukken zijn behandeld, de geleerde lessen, bevorderende en belemmerende factoren en aanbevelingen voor relevante partijen.

Wat kan worden aangevraagd?

Subsidie voor de ontwikkeling van een generieke module Taalbarrières in de gezondheidszorg en welzijn, inclusief een verspreidings- en implementatieplan.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Patiëntenfederatie Nederland. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

  • Patiëntenfederatie Nederland is zowel bestuurlijk verantwoordelijk voor als hoofdaanvrager van de subsidieaanvraag.
  • Minimaal KNMG, V&VN en BPSW zijn mede-aanvragers van de subsidieaanvraag en lid van de projectgroep.
  • Samenwerking wordt aangemoedigd met relevante beroepsorganisaties, patiënten- en cliëntenvertegenwoordigers, zorgverzekeraars, inhoudelijk zorg- en welzijn deskundigen (zorg- en welzijnsprofessionals), deskundigen met expertise op het gebied van de ontwikkeling van richtlijnen, (interculturele) communicatie en diversiteit/inclusie.  

Budget

In deze subsidieronde kan maximaal € 250.000,-, inclusief btw, worden aangevraagd voor een looptijd van maximaal 24 maanden. Bijdragen van derden is geen vereiste, maar strekt wel tot aanbeveling.

Aanvraag indienen

U kunt tot 6 december 2021, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Generieke module Taalbarrières (pdf) 226 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Ineke Voordouw. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website