Dit betreft een oproep op uitnodiging, alleen bedoeld voor degenen die hebben deelgenomen aan het traject Cirkelen Rond Je Onderzoek Fase 1. In Fase I zijn alle samenwerkingspartners met elkaar tot een gedragen onderzoeksvoorstel gekomen. Dat voorstel kan nu worden ingediend als nieuwe subsidieaanvraag in de huidige subsidieronde (fase 2).

Onderwerpen

  • Samenwerking gehandicaptensector en GGZ-sector
  • Verstandelijke beperking en psychische problematiek
  • Praktijkkwesties
  • Passend onderzoek

Onderdeel van programma

Gewoon Bijzonder

Geplaatst op

1 juli 2022

Deadline

31 augustus 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep CRJO fase 2 (pdf) 279 KB

Doel subsidieoproep

Deze subsidieoproep heeft als doel om middels praktijkgericht onderzoek kennis te genereren over een concrete praktijkkwestie in de langdurige zorg en ondersteuning gericht op mensen met een matig of ernstig verstandelijke beperking en bijkomende psychische problematiek. Denk hierbij aan het verbeteren van de diagnostiek van psychische problematiek bij mensen met een matig of ernstig verstandelijke beperking, zoals de ontwikkeling van instrumenten die bijdragen aan het diagnosticeren van psychische klachten en verschijnselen (beschrijvende diagnostiek van psychische problematiek). Of denk aan het verbeteren van behandelmogelijkheden van psychische problematiek bij mensen met een matig of ernstig verstandelijke beperking, zoals de ontwikkeling van nieuwe, effectieve, behandelingen.

Wat kan worden aangevraagd?

Alleen samenwerkingsverbanden die in het traject CRJO fase 1 onder procesbegeleiding van de HU een onderzoeksvoorstel hebben uitgewerkt kunnen in deze ronde een uitgewerkte subsidieaanvraag indienen. Deze aanvraag moet zich richten op een concrete praktijkkwestie in de langdurige zorg en ondersteuning voor mensen met een matig of ernstig verstandelijke beperking en bijkomende psychische problematiek.

Randvoorwaarden

Ten minste één onderzoeksorganisatie dient samen te werken met minimaal twee niet-academische instellingen c.q. zorginstellingen (één uit de gehandicaptensector en één uit de ggz-sector) en ervaringsdeskundigen en/of hun naasten. Partijen hebben in fase 1 reeds toegezegd deel te zullen nemen aan het samenwerkingsverband voor ten minste de volledige looptijd van het project.

Wie kan aanvragen?

De hoofdaanvrager dient dezelfde persoon/instantie te zijn als in CRJO fase 1. Cliënten en/of hun naasten dienen een aantoonbare rol te vervullen in het onderzoek.

Budget

In deze subsidieronde kan maximaal € 300.000,- worden aangevraagd voor een looptijd van maximaal 24 maanden. Cofinanciering van minimaal 15% is verplicht.

Aanvraag indienen

U kunt tot 31 augustus 2022, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep CRJO fase 2 (pdf) 279 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Linda Gerth. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Linda Gerth

Programmamanager Gewoon Bijzonder

+31 70 349 52 30
gerth@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website