Het programma Zwangerschap en geboorte II stimuleert de ontwikkeling en implementatie van kennis om daarmee bij te dragen aan de perinatale en maternale gezondheid.

Onderwerpen

  • integrale geboortezorg
  • organisatie van zorg
  • preventie
  • implementatie
  • interventies
  • follow-up onderzoek
  • praktijkvariatie

Onderdeel van programma

Zwangerschap en geboorte 2

Geplaatst op

19 november 2020

Deadline

9 februari 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Zwangerschap en geboorte: ronde 2020-2021 (projectidee) (pdf) 644 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is om middels onderzoek bij te dragen aan de perinatale en maternale gezondheid in het algemeen en aan het terugdringen van verschillen in de perinatale en maternale gezondheid in het bijzonder.

Wat kan worden aangevraagd?

Het onderzoek in deze subsidieoproep van het programma Zwangerschap en geboorte II is gericht op drie programmalijnen, namelijk:

  1. Preventie, gezondheidsbevordering;
  2. Organisatie en kwaliteit van integrale geboortezorg;
  3. Zorginterventies in integrale geboortezorg.

Binnen deze subsidieronde is onderzoek mogelijk naar preventie en organisatie van zorg. Ook zijn er mogelijkheden voor implementatieonderzoek, follow-up onderzoek van effectief gebleken interventies en onderzoek naar ongewenste praktijkvariatie passend binnen de keten van integrale geboortezorg.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

De hoofdaanvrager is werkzaam bij een Nederlandse onderzoeksorganisatie in de zin van het EU staatssteunrecht  of een organisatie waar onderzoeksexpertise aanwezig is. Samenwerking met één of meerdere regionale consortia Zwangerschap en geboorte is verplicht. Neemt u hiervoor tijdig contact op met een consortium/ consortia.

Budget

Voor deze subsidieronde is in totaal € 3.200.000,- beschikbaar. Per project is maximaal € 500.000,- beschikbaar. Er wordt gestreefd naar een mix van korter lopende projecten met snel resultaat (ongeveer 2 jaar) en een aantal langer lopende projecten (maximaal vier jaar).

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 9 februari 2021 14:00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Zwangerschap en geboorte: ronde 2020-2021 (projectidee) (pdf) 644 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Marieke Hendriks-Breden. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Marieke Hendriks-Breden

Senior programmanager

+31 70 349 52 34
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website