De ZonMw Open Competitie is bedoeld voor excellente onderzoeksgroepen om hun onderzoekslijnen te vernieuwen voor wat betreft inhoud én samenwerking. Het oogmerk is ruimte creëren voor een vernieuwende samenwerking die leidt tot innovatieve (grensverleggende) wetenschap van uitzonderlijke kwaliteit op het terrein van gezondheidsonderzoek.

Onderwerpen

Bij de ZonMw Open Competitie gaat het samenvattend om:

  • Innovatieve (grensverleggende) wetenschap met een breed uitstralend effect op wetenschap en/of maatschappij;
  • Innovatieve samenwerking tussen onderzoeksgroepen (synergie);
  • Onderzoek dat ZonMw rekent tot gezondheidsonderzoek.

Onderdeel van programma

ZonMw Open Competitie

Geplaatst op

28 januari 2019

Deadline

28 maart 2019,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

ZonMw Open Competitie PI (pdf) 316 KB

Doel subsidieoproep

De ZonMw Open Competitie is, met het oog op vernieuwing van de onderzoekslijn, specifiek bedoeld voor combinaties van onderzoeksgroepen. De samenwerking tussen de onderzoeksgroepen dient evident vernieuwend te zijn. De verwachte uitkomst van projecten is primair wetenschappelijke verdieping (kennisvermeerdering, model- en theorievorming) binnen een nieuwe samenwerking tussen onderzoeksgroepen. ZonMw ziet deze open stimulans van de wetenschap als dé innovatiemotor voor de langere termijn.

Wat kan worden aangevraagd?

Het totaal beschikbare budget voor toekenning van subsidies in deze subsidieronde is € 9.200.000. De maximaal aan te vragen subsidie is € 750.000 met eventueel een optionele investeringsmodule van € 100.000 – 250.000 per aanvraag.

Randvoorwaarden

Er zijn een aantal randvoorwaarden en criteria die ZonMw stelt aan de aanvraag en aanvragers. Deze zijn opgenomen in de Call for proposals.

Zie de Call for proposals, subsidieronde 2019 voor alle randvoorwaarden en criteria.

Aanvraag indienen

U kunt tot 28 maart 2019, 14:00 uur (CET) uw vooraanmeldingen indienen via MijnZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep ZonMw Open Competitie PI (pdf) 319 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Peter Arentsen. Voor technische vragen over Mijn ZonMw neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website