ZonMw Open Competitie is bedoeld voor excellente onderzoeksteams om hun onderzoekslijnen te innoveren voor wat betreft inhoud én samenwerking. Het oogmerk is ruimte creëren voor team science leidend tot synergistische, grensverleggende wetenschap van uitzonderlijke kwaliteit op het (grens)gebied van fundamenteel onderzoek naar gezondheidszorg en innovatie.

Onderwerpen

Bij de ZonMw Open Competitie gaat het samenvattend om:

  • Innovatieve (grensverleggende) wetenschap met een breed uitstralend effect op wetenschap en/of maatschappij;
  • Team science: innovatieve en synergistische samenwerking tussen onderzoeksgroepen;
  • Creatieve kennisbenuttingsstrategieën en participatie van stakeholders aan wetenschappelijke en maatschappelijke impact.

Onderdeel van programma

ZonMw Open Competitie

Geplaatst op

15 juni 2021

Deadline

12 oktober 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

ZonMw Open Competitie - Call for proposals 2021 (pdf) 547 KB

Subsidieoproep Projectidee ZonMw Open Competitie 2021 (pdf) 197 KB

Doel subsidieoproep

Met het oog op team science, is ZonMw Open Competitie specifiek bedoeld voor vernieuwende en grensverleggende combinaties van twee of meer onderzoeksgroepen. De samenwerking in het onderzoeksteam dient evident vernieuwend te zijn en moet leiden tot grensverleggende wetenschap op het terrein van fundamenteel onderzoek naar gezondheid. Naast deze criteria zijn hoge kwaliteit en innovatie van het onderzoek, met een goed en duidelijk theoretisch kader en plan van aanpak, een excellente samenstelling en wetenschappelijk profiel van de projectteam, en kennisbenutting/participatie belangrijke criteria voor beoordeling. ZonMw ziet deze open stimulans van de wetenschap als dé innovatiemotor voor de langere termijn.

Wat kan worden aangevraagd?

Het totaal beschikbare budget voor toekenning van subsidies in deze subsidieronde is € 19.000.000. De maximaal aan te vragen subsidie is € 750.000 zonder investeringsmodule. Daarnaast is er een optionele investeringsmodule voor infrastructuur of apparatuur van € 100.000 – 250.000 per aanvraag waarbij cofinanciering vereist is.

Randvoorwaarden

Er zijn een aantal randvoorwaarden en criteria die ZonMw stelt aan de aanvraag en aanvragers. Deze zijn opgenomen in de Call for proposals.

Zie de Call for proposals, subsidieronde 2021 voor alle randvoorwaarden en criteria.

Aanvraag indienen

U kunt tot 12 oktober 2021, voor 14.00 uur uw projectidee indienen via Mijn ZonMw. Het online portaal van Mijn ZonMw zal op 5 augustus 2021 opengaan voor indiening.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Let op: 21 september 2021 Informatiebijeenkomst Kennisbenutting ZonMw Open Competitie (online), lees verder.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

ZonMw Open Competitie - Call for proposals 2021

ZonMw Open Competitie - Call for proposals 2021 (English)

Subsidieoproep Projectidee ZonMw Open Competitie 2021

Subsidieoproep Projectidee ZonMw Open Competitie 2021-English

Pre-proposal form 2021

Non-referees form ZonMw

FAQ ZonMw Open Competitie 2021

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'Frequently asked questions'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Angela Sarabdjitsingh, Roos Harmsen of Sanna-Mari Kuisma. Voor technische vragen over Mijn ZonMw neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website