ZonMw Open Competitie is bedoeld voor excellente onderzoeksteams om hun onderzoekslijnen te innoveren voor wat betreft inhoud én samenwerking. Het oogmerk is ruimte creëren voor team science leidend tot synergistische, grensverleggende wetenschap van uitzonderlijke kwaliteit op het (grens)gebied van fundamenteel onderzoek naar gezondheidszorg en innovatie.

Onderwerpen

  • Innovatieve (grensverleggende) wetenschap met een breed uitstralend effect op   wetenschap en/of maatschappij;  
  • Team science: innovatieve en synergistische samenwerking tussen onderzoeksgroepen;

Onderdeel van programma

ZonMw Open Competitie

Geplaatst op

20 februari 2020

Deadline

16 juni 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Call Projectidee ZonMw Open Competitie 2020 (pdf) 40 KB

Aanvraag indienen

Let op! Deze subsidieoproep is in verband met het coronavirus (COVID-19) aangepast.

U kunt tot 16 juni 2020, voor 14.00 uur uw projectidee indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!
 

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep ZonMw Open Competitie 2020 (pdf) 42 KB

Subsidie aanvragen

Doel subsidieoproep

Met het oog op team science, is ZonMw Open Competitie specifiek bedoeld voor vernieuwende en grensverleggende combinaties van twee of meer onderzoeksgroepen. De samenwerking in het onderzoeksteam dient evident vernieuwend te zijn en moet leiden tot grensverleggende wetenschap op het terrein van fundamenteel onderzoek naar gezondheid. Naast deze criteria zijn hoge kwaliteit en innovatie van het onderzoek, met een goed en duidelijk theoretisch kader en plan van aanpak, een excellente samenstelling en wetenschappelijk profiel van de projectteam, en kennisbenutting/participatie belangrijke criteria voor beoordeling. ZonMw ziet deze open stimulans van de wetenschap als dé innovatiemotor voor de langere termijn.

Wat kan worden aangevraagd?

Het totaal beschikbare budget voor toekenning van subsidies in deze subsidieronde is € 12.500.000. De maximaal aan te vragen subsidie is € 750.000 zonder investeringsmodule. Daarnaast is er een optionele investeringsmodule voor infrastructuur of apparatuur van € 100.000 – 250.000 per aanvraag waarbij cofinanciering vereist is.

Randvoorwaarden

Er zijn een aantal randvoorwaarden en criteria die ZonMw stelt aan de aanvraag en aanvragers.
Deze zijn opgenomen in de Call for proposals.

Zie de Call for proposal, subsidieronde 2020 voor alle randvoorwaarden en criteria.

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'Frequently asked questions'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Angela Sarabdjitsingh of Lotte Hofstee. Voor technische vragen over Mijn ZonMw neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website