Dank voor uw interesse. Helaas is deze subsidieronde gesloten. Het maximale aantal van 10 voucher aanvragen is inmiddels bereikt. Wellicht dat we in 2021 een soortgelijke ronde organiseren. Houd hiervoor de subsidiekalender in de gaten.

Onderwerpen

  • kruisbestuiving o.a. door middel van gastlessen
  • mbo(-docenten) en zorgprofessionals vanuit de gehandicaptensector
  • betrokkenheid ervaringsdeskundigen
  • van elkaar leren

Onderdeel van programma

Gewoon Bijzonder

Geplaatst op

15 juni 2020

Deadline

22 oktober 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep VOUCHERS – Gewoon Bijzonder (pdf) 427 KB

Doel subsidieoproep

Doel van de ‘Gewoon Bijzonder-vouchers’ is om kruisbestuiving tussen mbo (maatschappelijke) zorgopleidingen (bijv. verzorgende IG, mbo-verpleegkundige, persoonlijke begeleider gehandicaptenzorg) en de gehandicaptensector te bewerkstelligen. Een voucher biedt financiële ondersteuning bij het organiseren en uitvoeren van deze kruisbestuiving en is bedoeld voor een mbo (maatschappelijke) zorgopleiding en een gehandicaptenzorginstelling samen. Met de voucher kunnen zorgprofessionals, samen met ervaringsdeskundigen, gastlessen verzorgen op het mbo; en docenten van het mbo de gehandicaptensector beter leren kennen en hun kennis overbrengen naar de praktijk.
Hiermee hopen we o.a. dat de dagelijkse praktijk van de gehandicaptensector beter voor het voetlicht wordt gebracht bij mbo-studenten (maatschappelijke) zorg.

Wat kan worden aangevraagd?

In totaal is er in de periode van 15 juli 2020 t/m 25 februari 2021 € 100.000,- beschikbaar met een maximum van € 10.000,- per voucher. Hierbij geldt het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Indien het totale budget van € 100.000,- uitgeput is voordat de sluitingsdatum is bereikt, dan sluit de oproep.

Randvoorwaarden

  • In de aanvraag wordt opgenomen wat er georganiseerd gaat worden om ervoor te zorgen dat mbo-docenten meer inzicht krijgen in het ‘echte’ praktijkwerk. Ook wordt opgenomen hoe de docent relevante kennis gaat overbrengen naar de zorgpraktijk.
  • Zorgprofessional en ervaringsdeskundige volgen de training Gastdocent via Instituut Mentoris, of een soortgelijke workshop/cursus/training.
  • Mbo en zorginstelling zijn verplicht mee te werken aan het openbaar maken van opgedane ervaringen, bijvoorbeeld via een vlog/filmpje.
  • Aanwezigheid bij een afsluitende bijeenkomst met alle partijen die deze vouchersubsidie hebben ontvangen is verplicht en bedoeld om opgedane kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Zie voor alle randvoorwaarden de volledige subsidieoproep.

Wie kan aanvragen?

Een mbo en een gehandicaptenzorginstelling kunnen gezamenlijk een aanvraag indienen. De hoofdaanvrager, projectleider en bestuurlijk verantwoordelijke zijn afkomstig ofwel vanuit een mbo, ofwel vanuit een gehandicaptenzorgorganisatie. De partij die geen hoofdaanvrager is, is mede-aanvrager.

Budget

Per voucher kan maximaal 10.000 euro worden aangevraagd.
De voucherperiode betreft een periode van maximaal 12 maanden.
Cofinanciering is niet verplicht, maar mag natuurlijk wel.

 

Aanvraag indienen

LET OP: indienen via ProjectNet pas mogelijk vanaf 15 juli. Dank voor uw interesse. Helaas is deze subsidieronde gesloten. Het maximale aantal van 10 voucher aanvragen is inmiddels bereikt. Wellicht dat we in 2021 een soortgelijke ronde organiseren. Houd hiervoor de subsidiekalender in de gaten.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep VOUCHERS – Gewoon Bijzonder (pdf) 427 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Linda Gerth. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website