Wanneer er bij de politie een melding wordt gedaan van een persoon die mogelijk (acuut) psychische hulp nodig heeft, is het van belang dat zo snel mogelijk de juiste professional op de juiste plek is. Deze subsidieoproep is gericht op het versterken van de samenwerking tussen politie en zorg op straat, zodat mensen die tijdelijk de grip op het leven kwijt zijn sneller passende hulpverlening ontvangen.

Onderwerpen

  • Politie en zorg
  • Onbegrepen gedrag
  • Ggz, politie, RAV, GGD
  • Acute hulpbehoefte
  • Straattriage

Onderdeel van programma

Actieprogramma Grip op Onbegrip

Geplaatst op

9 september 2021

Deadline

4 november 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Versterken samenwerking politie & zorg op straat (pdf) 232 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het verbeteren en efficiënter inrichten van de samenwerking tussen politie en zorg, om sneller passende hulpverlening te kunnen bieden aan mensen die tijdelijk de grip op hun leven kwijt zijn. Projecten kunnen bijvoorbeeld het huidige meldproces en/of de ketensamenwerking tussen politie en zorg in acute situaties doorontwikkelen. Dit wordt gedaan door werkenderwijs te leren en onderzoeken wat goed werkt en wat beter kan. Het gezamenlijk leren en verbeteren draagt bij aan het in acute situaties de juiste professional sneller op de juiste plek te krijgen.

Wat kan worden aangevraagd?

U kunt subsidie aanvragen voor projecten die gericht zijn op het verbeteren van de samenwerking tussen politie en zorg en voor het monitoren en bijsturen van deze nieuwe werkwijzen.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

De subsidieoproep betreft een uitnodiging gericht aan de zes grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Eindhoven. Eén partij dient als hoofdaanvrager vanuit het samenwerkingsverband een aanvraag in. Het samenwerkingsverband bestaat tenminste uit de politie, ggz, en RAV. Indien mogelijk zijn de gemeente/GGD betrokken. Daarnaast wordt (vertegenwoordiging van) cliënten en naasten betrokken bij het project.

Budget

De subsidie die aangevraagd kan worden bij ZonMw bedraagt maximaal € 250.000,- per project en heeft een looptijd van maximaal 24 maanden. Er wordt verplicht minimaal 10% cofinanciering ingebracht.

Aanvraag indienen

U kunt tot donderdag 4 november 2021 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Versterken samenwerking politie & zorg op straat (pdf) 232 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Merel Keizer. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website