Deze subsidieoproep richt zich op het effectief gebruik van resultaten uit dierstudies. Het stimuleert onderzoekers om na de workshop ‘Systematisch literatuuronderzoek dierstudies’, zelf aan de slag te gaan met het uitvoeren van een systematisch literatuuronderzoek op het terrein van dierexperimenteel onderzoek (of van proefdiervrije innovaties).

Onderwerpen

•    Proefdieren
•    Systematisch literatuuronderzoek
•    Dierexperimenteel onderzoek
•    Dierstudies

 

Onderdeel van programma

Meer Kennis met Minder Dieren

Geplaatst op

5 januari 2023

Deadline

31 december 2023,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Uitvoeren systematisch literatuuronderzoek dierstudies (pdf) 207 KB

Doel subsidieoproep

Met het programma Meer Kennis met Minder Dieren wil ZonMw bijdragen bij aan hoge kwaliteit en grote relevantie van innovatief (bio)medisch onderzoek en resultaten voor de mens. We streven hierbij naar minder dierproeven waar mogelijk.
Deze subsidieoproep richt zich op het effectief gebruik van resultaten uit dierstudies door het verhogen van de vindbaarheid en herbruikbaarheid ervan. Het stimuleert onderzoekers om na de workshop ‘Systematisch literatuuronderzoek dierstudies’, verzorgd door Dr. Carlijn Hooijmans en/of Dr. Kim Wever, zelf aan de slag te gaan met het uitvoeren van een systematisch literatuuronderzoek op het terrein van dierexperimenteel onderzoek (of van proefdiervrije innovaties).

 

Wat kan worden aangevraagd?

In deze subsidieronde kunnen de personele kosten, de kosten van de benodigde begeleiding van de SR-experts en eventuele open access kosten worden aangevraagd bij het uitvoeren van een systematische literatuuronderzoek van dierstudies of van proefdiervrije innovaties.

Randvoorwaarden

U kunt alleen een subsidieaanvraag indienen als u de workshop ‘Systematisch literatuuronderzoek dierstudies’, verzorgd door Dr. Kim Wever en/of Dr. Carlijn Hooijmans, heeft bijgewoond.  

Wie kan aanvragen?

Onderzoekers/projectleiders van Nederlandse universiteiten, UMC’s, HBO-instellingen, Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)- en Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) -instituten, maar ook Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO), Hubrecht laboratorium, Sanquin, het Nederlands Kanker Instituut (NKI) en het Biomedical Primate Research Centre (BPRC).

Budget

Er kan maximaal voor 2 maanden (max. 1fte) personele kosten per subsidieaanvraag worden aangevraagd. De bedragen zijn gebaseerd op de voor Universiteiten en UMC’s vastgestelde bedragen. Zie voor het maximaal te declareren bedrag de subsidieoproep. De kosten voor de uren begeleiding van de systematisch literatuur experts worden vergoed. Een inschatting van het aantal uren wordt tijdens een intakegesprek besproken. Ook eventuele open access kosten worden vergoed. De totale looptijd van het project is 24 maanden.

Aanvraag indienen

U kunt tot 31 december 2023, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Uitvoeren systematisch literatuuronderzoek dierstudies

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Rosalie Nelissen. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een man

Rosalie Nelissen

Programmasecretaris

+31703495439
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website