Met deze oproep wil ZonMw het functioneren in de praktijk, de toekomstbestendig en of er knelpunten in de wetgeving zijn en welke onvoorziene neveneffecten er bestaan van de Wet afbreking zwangerschap laten evalueren.

Onderwerpen

  • Wetsevaluatie;
  • Afbreking zwangerschap;
  • Gezondheidsrecht.

Onderdeel van programma

Evaluatie Regelgeving

Geplaatst op

13 september 2018

Deadline

30 oktober 2018,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Waz II (pdf) 109 KB

Doel subsidieoproep

Bij deze tweede wetsevaluatie van de Wet afbreking zwangerschap is de centrale vraag hoe de wet functioneert in de praktijk, of deze voldoende toekomstbestendig is en of er knelpunten in de wetgeving zijn en welke onvoorziene neveneffecten er bestaan. De evaluatie richt zich op de periode vanaf 2005, dus op de periode na de vorige evaluatie.

Wat kan worden aangevraagd?

Een wetsevaluatieonderzoek dat een combinatie is van juridisch en empirisch onderzoek. De projectgroep en onderzoeksmethoden dienen hierbij aan te sluiten.

Randvoorwaarden

Zie voor de randvoorwaarden de projecttekst in bijlage van de subsidieoproep.

Wie kan aanvragen?

De wetsevaluatie wordt altijd door een multidisciplinaire onderzoeksgroep uitgevoerd en moet in principe een combinatie van empirisch onderzoek en rechtswetenschappelijk onderzoek inhouden. Gezien de complexiteit van het evaluatieonderzoek is er een duidelijk voorkeur voor een samenwerkingsverband tussen meerdere organisaties.

Budget

Het totale budget voor deze wetsevaluatie bedraagt maximaal 250.000 euro. Er kan één aanvraag gehonoreerd worden.

Aanvraag indienen

U kunt tot 30 oktober 2018, 14.00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Waz II (pdf) 109 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veel gestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Maarten Slijper. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een man

Maarten Slijper

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 52 58
E-mailadresslijper@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website