Helaas is het voucher plafond en dus het maximum aantal aanvragen bereikt, hierdoor is deze ronde voortijdig gesloten.

Onderwerpen

  • Digitale vaardigheden
  • Zorgpersoneel, zorgmedewerkers
  • Zorgtechnologie, innovatie

 

Meer informatie kunt u vinden op de programmapagina van Zorg voor innoveren.

 

Onderdeel van programma

Zorg voor innoveren

Geplaatst op

4 november 2020

Deadline

17 november 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Training tot Digicoach (pdf) 194 KB

Doel subsidieoproep

Slimme zorgoplossingen dragen niet alleen bij aan kwaliteit van leven en zorg, maar zijn ook onmisbaar geworden voor de organiseerbaarheid van de gezondheidszorg. De zorg moet slimmer en innovatiever worden ingericht. Hiervoor is het van belang dat de gebruikers hier goed mee om kunnen gaan. Een belangrijke randvoorwaarde is dat zorgmedewerkers over voldoende digitale vaardigheden beschikken om zorgtechnologie en ondersteunende instrumenten optimaal in te kunnen zetten.
Met deze voucherregeling wil het ministerie van VWS de digitale vaardigheden (kort: digivaardigheid) van medewerkers van zorgorganisaties vergroten.

Wat kan worden aangevraagd?

Zorgaanbieders (Zvw, Wlz, Wmo, Jeugdwet) kunnen een voucher aanvragen om maximaal vier medewerkers te trainen tot digicoach. Een digicoach is een medewerker/zorgprofessional van een zorgaanbieder die collega’s kan ondersteunen bij digitale vragen. De digicoach hoeft geen expert te zijn op het gebied van ICT maar biedt (laagdrempelige) ondersteuning bij digitale vragen. De digicoach kan digistarters (medewerkers met beperkte digitale ervaring) en andere collega’s met digitale vragen herkennen en hen wegwijs maken in de digitale wereld.

De training tot digicoach bestaat uit twee trainingsdagen en een aantal vervolgsessies. De training wordt verzorgd door Q-Academie.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Aanbieders van zorg en/of ondersteuning vallend onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet die de digivaardigheid van hun personeel willen vergroten.

Budget

Er kan een voucher worden aangevraagd die het recht geeft om minimaal één en maximaal vier personeelsleden te trainen tot digicoach. Er zijn in deze ronde 72 vouchers beschikbaar.

 

Aanvraag indienen

Helaas is het voucher plafond en dus het maximum aantal aanvragen bereikt, hierdoor is deze ronde voortijdig gesloten.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Training tot Digicoach (pdf) 194 KB

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met het programmasecretariaat van Zorg voor innoveren. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website