Helaas is het voucher plafond en dus het maximum aantal aanvragen bereikt, hierdoor is deze ronde voortijdig gesloten.

Onderwerpen

  • Digitale vaardigheden
  • Zorgpersoneel, zorgmedewerkers
  • Zorgtechnologie, innovatie

Onderdeel van programma

Zorg voor innoveren

Geplaatst op

2 maart 2021

Deadline

3 maart 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Training Digicoaches (pdf) 398 KB

Doel subsidieoproep

Slimme zorgoplossingen dragen niet alleen bij aan kwaliteit van leven en zorg, maar zijn ook onmisbaar geworden voor de organiseerbaarheid van de gezondheidszorg. De zorg moet slimmer en innovatiever worden ingericht. Een belangrijke randvoorwaarde is dat zorgmedewerkers over voldoende digitale vaardigheden beschikken om zorgtechnologie en ondersteunende instrumenten optimaal in te kunnen zetten. Met deze voucherregeling wil het ministerie van VWS de digitale vaardigheden van medewerkers van zorgorganisaties vergroten.

Wat kan worden aangevraagd?

Zorgaanbieders (Zvw, Wlz, Wmo, Jeugdwet, forensische zorg) kunnen een voucher aanvragen om maximaal vier medewerkers te trainen tot digicoach. Een digicoach is een medewerker van een zorgorganisatie die collega’s ondersteunt in het vergroten van hun digitale vaardigheden. Een digicoach herkent collega’s met beperkte digitale ervaring en kan hen wegwijs maken in de digitale wereld. Een digicoach beschikt over coachende en didactische vaardigheden. Daarnaast beschikt een digicoach over ICT-basisvaardigheden, zoals werken met de computer, werken met een ECD/EPD en het gebruik van slimme zorgoplossingen zoals e-health. De training tot digicoach bestaat uit twee trainingsdagen en een aantal vervolgsessies. De training wordt verzorgd door Q-Academie en Buro StrakZ.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Aanbieders van zorg en/of ondersteuning (Wmo 2015, Zvw, Wlz, Jeugdwet) en aanbieders van forensische zorg die de digivaardigheid van hun personeel willen vergroten.

Budget

Er kan een voucher worden aangevraagd die het recht geeft om minimaal één en maximaal vier personeelsleden te trainen tot digicoach. Er zijn in deze ronde 80 vouchers beschikbaar.

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 30 maart 2021 om 14.00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet. Indien blijkt dat de beschikbare vouchers uitgeput zijn, zal een aanvraag moeten worden afgewezen. De subsidieronde zal dan ook (voortijdig) worden gesloten.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met het programmasecretariaat van Zorg voor innoveren. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website