Het doel van de Sportinnovator Vouchers is om innovatie op het gebied van sport en bewegen aan te jagen. Sportinnovator-centra kunnen een aanvraag indienen voor een Sportinnovator netwerkvoucher en/of een Sportinnovatievoucher. De sportinnovatievoucher wordt samen met een praktijkpartner vanuit de quadruple helix aangevraagd.

Onderwerpen

 • Sportinnovator-centrum
 • Innovatie, innovatievraag
 • Sport en bewegen
 • Voucher
 • Quadruple helix: gemeenten, sportorganisatie, bedrijfsleven en/of kennisinstelling

Onderdeel van programma

Sportinnovatie

Geplaatst op

15 februari 2023

Deadline

4 december 2023,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Sportinnovator Vouchers 2023 (pdf) 269 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van de Sportinnovator Vouchers is om innovatie op het gebied van sport en bewegen aan te jagen op een van de thema’s van Sportinnovator:

 • Sporten en sportief bewegen: voor iedereen op ieder niveau
 • Verduurzamen van de sport en sportaccommodaties
 • Excelleren in de sport: topsport en breedtesport.

U kunt twee soorten vouchers aanvragen:

 • Sportinnovator netwerkvoucher voor het versterken van het (regionale) sportinnovatienetwerk.
 • Sportinnovatievoucher voor de inzet van expertise van een Sportinnovator-centrum voor het beantwoorden van een innovatievraag vanuit de praktijk. De vraag moet betrekking hebben op een van de thema’s van Sportinnovator. 

Wat kan worden aangevraagd?

Het beschikbare subsidiebudget bedraagt €500.000,-. Indien het budget is uitgeput voor de sluitingsdatum, sluit de oproep.

In deze subsidieronde worden per Sportinnovator-centrum maximaal 5 vouchers toegekend tot een maximaal bedrag van €25.000,-.

Sportinnovator Netwerkvoucher

 • Per centrum is maximaal € 10.000 bestemd voor één netwerkvoucher.

Sportinnovatievoucher

 • Er zijn drie typen sportinnovatievouchers: € 15.000, €10.000, en € 5.000.
 • Cofinanciering is verplicht. De aanvrager en samenwerkingspartner(s) dienen minimaal 30% van het totale projectbudget bij te dragen (in cash of in kind).  
 • Indien noodzakelijk is inkoop/inhuur van specifieke expertise toegestaan en kan tot maximaal 50% van de totale begroting opgevoerd worden.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?


Sportinnovator netwerkvoucher

 • Een Sportinnovator-centrum dient een aanvraag in. De subsidie is bestemd voor het versterken van het (regionale) sportinnovatienetwerk. De aanvraag mag samen met een praktijkpartner ingediend worden, dit is niet verplicht.

Sportinnovatievoucher

 • Een Sportinnovator-centrum dient samen met ten minste één praktijkpartner vanuit de quadruple helix een aanvraag in. De subsidie is bestemd voor het Sportinnovator-centrum. De innovatievraag is afkomstig van de praktijkpartner. Onder praktijkpartner wordt in deze oproep verstaan: een sportorganisatie, gemeente, bedrijf of andersoortige praktijkorganisatie die aansluit bij het doel van de oproep.
 • Een praktijkpartner vanuit de quadruple helix kan bij maximaal twee gehonoreerde vouchers de vragende partij zijn, mits dit bij verschillende Sportinnovotor-centra is.

Wilt u als praktijkpartner aanspraak maken op een Sportinnovatievoucher? Zoek dan contact met een van de Sportinnovator centra. In de oproeptekst en in dit overzicht vindt u alle centra.

De volledige beschrijving van de randvoorwaarden kunt u vinden in de oproeptekst.

Aanvraag indienen

Let op de verschillende deadlines voor de vouchers:

 • Deadline indienen Sportinnovatie netwerkvoucher, uiterlijk 3 juli 2023, 14:00 uur
 • Deadline indienen Sportinnovatievoucher, uiterlijk 4 december 2023, 14.00 uur

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Sportinnovator Vouchers 2023 (pdf)

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Lianne van Horen. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website