Een Sportinnovator Voucher biedt financiële ondersteuning bij een innovatievraag van een praktijkorganisatie zoals een gemeente, sportbond of bedrijf. Met een voucher wordt de expertise van een Sportinnovator-centrum ingezet.

Onderwerpen

  • Sportinnovatie
  • Voucher
  • portinnovator-centra
  • Gemeenten, sportbonden, bedrijven
  • Innovatievraag

Onderdeel van programma

Sportinnovator

Geplaatst op

1 februari 2021

Deadline

31 december 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Sportinnovator Vouchers 2021 (pdf) 233 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van de Sportinnovator Vouchers is om innovatie op het gebied van sport en bewegen bij gemeenten, sportbonden en bedrijven te stimuleren en het coördineren van het (regionale) Sportinnovator netwerk. De voucher biedt financiële ondersteuning bij een innovatievraag vanuit de praktijk. De vraag moet betrekking hebben op een van de zes ambities uit het Nationaal Sportakkoord. Met een voucher wordt de expertise van een Sportinnovator-centrum ingezet voor het beantwoorden van een innovatievraag.

Wat kan worden aangevraagd?

Er kunnen vouchers van € 5000 of € 10.000 aangevraagd worden.

Onder innovatie wordt zowel technologische innovatie als sociale innovatie verstaan. Hieronder valt ook een nieuwe toepassing in de sport van een bestaand product of dienst (bijvoorbeeld vertaling vanuit een andere sector of toepassing in een andere regio). Het kan gaan om advies, onderzoek (bijvoorbeeld literatuur-, haalbaarheid-, markt- of effectonderzoek), doorontwikkeling, conceptontwikkeling, validatie/testen, prototyping, data-analyse of netwerkorganisatie.

Naast het stimuleren van sportinnovatie bij gemeenten, sportbonden en bedrijven, kan een Sportinnovator-centrum ook een voucher aanvragen voor het coördineren van het (regionale) Sportinnovator netwerk.

Randvoorwaarden

Zie voor alle voorwaarden, criteria en templates de volledige oproeptekst.

Wie kan aanvragen?

Een praktijkorganisatie (gemeente, sportbond of bedrijf) dient samen met een Sportinnovator-centrum in de aanvraag in. Dit is echter niet verplicht bij een aanvraag voor het coördineren van het netwerk. Een praktijkorganisatie wordt opgevoerd als projectleider en mag maximaal twee vouchers ontvangen.

Budget

In totaal is er € 560.000 beschikbaar. Er zijn twee typen vouchers, een grote voucher van € 10.000 en een kleine voucher van € 5.000. Per Sportinnovator-centrum worden maximaal acht vouchers toegekend tot een maximaal bedrag van € 40.000.

Aanvraag indienen

U kunt doorlopend uw aanvraag indienen tot uiterlijk 31 december 2021, 14.00 uur via ProjectNet. De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Indienen is mogelijk tot het budget uitgeput is of tot de deadline.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Sportinnovator Vouchers 2021 (pdf) 233 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veel gestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Lianne van Horen of Jim Stoppelenburg. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Lianne van Horen

Programmamanager

+31 70 349 50 35
horen@zonmw.nl
Dummyfoto van een man

Jim Stoppelenburg

Programmasecretaris en communicatiemedewerker

+31 70 349 51 08
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website