Een Sportinnovator Voucher biedt financiële ondersteuning bij een innovatievraag van een gemeente of sportbond. Met een voucher wordt de expertise van een Sportinnovator-centrum ingezet.

Onderwerpen

  • Sportinnovatie
  • Voucher
  • Sportinnovator-centra
  • Gemeenten
  • Sportbonden

Onderdeel van programma

Sportinnovator

Geplaatst op

13 maart 2020

Deadline

31 december 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Sportinnovator vouchers 2020 (pdf) 454 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van de Sportinnovator Vouchers is om innovatie op het gebied van sport en bewegen bij gemeenten en sportbonden te stimuleren. De voucher biedt financiële ondersteuning bij een innovatievraag van een gemeente of sportbond. De vraag moet betrekking hebben op een van de zes ambities uit het Nationaal Sportakkoord. Met een voucher wordt de expertise van een Sportinnovator-centrum ingezet. Bij voorkeur gaat het om een nieuwe samenwerking tussen een Sportinnovator-centrum en gemeente/sportbond of een nieuw project.

Wat kan worden aangevraagd?

De gemeente of sportbond vraagt in samenwerking met een Sportinnovator-centrum de voucher aan. Onder innovatie wordt zowel technologische als sociale innovatie verstaan. Hieronder valt ook een nieuwe toepassing (bijvoorbeeld vertaling vanuit een andere sector of toepassing in een andere regio). Het kan gaan om advies, onderzoek (bijvoorbeeld literatuur-, haalbaarheid-, markt- of effectonderzoek), doorontwikkeling, conceptontwikkeling, validatie/testen van een innovatie, prototyping, data-analyse of netwerkorganisatie.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Een gemeente of sportbond dient samen met een Sportinnovator-centrum een aanvraag in. Per Sportinnovator-centrum worden maximaal 2 vouchers toegekend. Een gemeente of sportbond kan bij één aanvraag projectleider zijn.  

Budget

  • In totaal is er € 200.000 beschikbaar met een maximum van € 10.000 per voucher. Hierbij geldt het principe ‘first come, first served’. Indien het totale budget van € 200.000 uitgeput is voordat de sluitingsdatum is bereikt, dan sluit de oproep.
  • De looptijd van de projecten is maximaal 6 maanden.
  • Cofinanciering is niet verplicht.

Zie voor alle voorwaarden, criteria en templates de volledige oproeptekst.

 

Aanvraag indienen

U kunt doorlopend uw aanvraag indienen tot uiterlijk 31 december 2020, 12.00 uur via ProjectNet. De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Indienen is mogelijk tot het budget uitgeput is of tot de deadline.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Sportinnovator vouchers (pdf) 454 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veel gestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Nynke Terpstra. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Nynke Terpstra

Programmamanager

+31 70 349 50 82
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website