De subsidieoproep Sport en Bewegen 2017 richt zich op subsidieaanvragen, ingediend door projectconsortia, die multidisciplinair onderzoek op het terrein van (top)sport en bewegen versterken en gebruik van opbrengsten (kennis en data) stimuleren.

Onderwerpen

 • Beter presteren
 • Een leven lang bewegen
 • De waarde(n) van sport

  Onderdeel van programma

  Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen 2017

  Geplaatst op

  30 mei 2017

  Deadline

  5 oktober 2017,
  14.00 uur

  Lees volledige subsidieoproep
  Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

  Sport en Bewegen 2017 (pdf) 418 KB

  Doel subsidieoproep

  De subsidieoproep Sport en Bewegen 2017 heeft tot doel om multidisciplinair onderzoek, waaronder data science, op het terrein van (top)sport en bewegen te versterken en het gebruik van opbrengsten (kennis en data) te stimuleren.

  Het Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen 2017 richt zich op:

  1. Het verkrijgen van focus en massa in het sportonderzoek.
  2. Multidisciplinair onderzoek passend binnen de hoofdthema’s van de Nationale Kennisagenda en de NWA route Sport & Bewegen.
  3. Het benutten van data science voor sportonderzoek.
  4. Het vergroten van de opbrengsten van gefinancierde onderzoeksprojecten.

  Wat kan worden aangevraagd?

  De oproep is gericht op onderzoeksprojecten van twee jaar, op het gebied van (top)sport en bewegen. Het gaat om multidisciplinair onderzoek, inclusief data science, passend binnen de hoofdthema’s van de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen: ‘Beter presteren’, ‘Een leven lang bewegen’, ‘De waarde(n) van sport’ en de NWA route Sport & Bewegen.

  Randvoorwaarden

  Er zijn inhoudelijke, organisatorische en financiële randvoorwaarden, randvoorwaarden voor duurzame samenwerking en voor (big) data. Zie de subsidieoproep voor de beschrijving van de randvoorwaarden.

  Voor ontwikkelgerichte en implementatiegerichte aanvragen op het gebied van universele en/of selectieve sportblessurepreventie is het ZonMw programma Sportblessurepreventie ingericht.

  Wie kan aanvragen?

  Uitsluitend projectconsortia bestaande uit drie categorieën organisaties, zoals omschreven in de subsidieoproep, kunnen een subsidieaanvraag indienen. De hoofdaanvrager is werkzaam bij een universiteit of hogeschool. Het projectconsortium bestaat uit minimaal 4 personen, werkzaam bij minimaal 4 verschillende organisaties.

  Budget

  Per subsidieaanvraag geldt een maximumsubsidie van €420.000. In totaal is  €1.680.000 beschikbaar voor onderzoeksprojecten.

  Aanvraag indienen

  U kunt tot 5 oktober 2017, 14.00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

  Download alle informatie
  Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

  Sport en Bewegen 2017 (pdf) 418 KB

  Subsidie aanvragen

  Contact

  Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie' of de 'specifieke vragen subsidieoproep'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Marloes Stammen. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

  Dummyfoto van een man

  Servicedesk

  ProjectNet servicedesk

  Telefoonnummer+31 70 349 51 78

  Specifieke vragen subsidieoproep

  Veel gestelde vragen over deze subsidieoproep zijn te vinden in de FAQ op de programmapagina.

  Naar boven
  Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website