Universiteiten, universitair medische centra, hogescholen en andere onderzoeksinstellingen die onderzoek doen op het gebied van fysiotherapie/bewegend functioneren kunnen subsidie aanvragen voor projecten gericht op het beantwoorden van geprioriteerde onderzoeksvragen uit de onderzoeksagenda Fysiotherapie ‘Kennis van Waarde’.

Onderwerpen

  • Fysiotherapie
  • Onderzoeksagenda
  • Zorg op maat
  • Personalized care
  • Stratified care

Onderdeel van programma

Paramedische zorg 2019-2022

Geplaatst op

12 maart 2020

Deadline

30 juni 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Projectideeën beantwoorden kennisvragen onderzoeksagenda Fysiotherapie (pdf) 405 KB

Doel subsidieoproep

Binnen het programma Paramedische Zorg 2019-2022 stimuleren we kwaliteitsverbetering van de paramedische zorg. Het doel van deze subsidieoproep is het beantwoorden van geprioriteerde onderzoeksvragen uit de onderzoeksagenda Fysiotherapie ‘Kennis van Waarde’. Met de onderzoeksresultaten wordt nieuwe kennis verkregen die de onderzoeksvragen (deels) beantwoorden. De resultaten komen ten goede aan patiënten, fysiotherapeuten en mogelijk andere eerstelijns zorgverleners.

De onderzoeksresultaten dragen bij aan het initiatief Juiste Zorg op de Juiste Plek. Dit initiatief heeft als doel duurdere zorg voorkomen, zorg rondom de mensen organiseren en slimme zorg en eHealth inzetten. Paramedische zorg levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van deze doelen.

Wat kan worden aangevraagd?

Subsidie voor onderzoek gericht op het beantwoorden van de geprioriteerde onderzoeksvragen uit de Onderzoeksagenda Fysiotherapie ’Kennis van Waarde’, specifiek op de onderzoeksvragen 1 en 2 van thema B – Zorg op maat. Alleen projecten gericht op het beantwoorden van deze onderzoeksvragen komen in aanmerking voor subsidie. Het onderzoek is gericht op het personaliseren van zorg door het identificeren en valideren van eigenschappen, kenmerken en profielen die voorspellend zijn voor het beloop van de ziekte dan wel van invloed zijn op het bewegend functioneren of de effectiviteit van therapie.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Universiteiten, universitair medische centra, hogescholen en andere onderzoeksinstellingen die onderzoek doen op het gebied van fysiotherapie/bewegend functioneren kunnen subsidie aanvragen. De hoofdaanvrager is een gepromoveerde fysiotherapeut die onderzoek doet in het domein van bewegend functioneren/fysiotherapie. Minimaal 1 hoogleraar of lector in het domein bewegend functioneren is betrokken bij het onderzoek als medeaanvrager.

Het onderzoeksproject dient plaats te vinden binnen een samenwerkingsverband van tenminste 2 Nederlandse universiteiten of hogescholen. De samenwerkende partijen dienen een samenwerkingsovereenkomst op te stellen.    

Budget

Voor deze subsidieronde is € 600.000,- beschikbaar. Het maximale aan te vragen bedrag per subsidieaanvraag ligt tussen de € 200.000,- en € 300.000,-. Er wordt beoogd maximaal 3 aanvragen te honoreren. De looptijd van het project is minimaal 12 maanden tot maximaal 48 maanden.

Aanvraag indienen

Let op! De deadline van deze subsidieoproep is verschoven in verband met de situatie rondom het coronavirus (COVID-19). Dit betekent dat u tot 30 juni 2020, 14.00 uur uw subsidieaanvraag kunt indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Projectideeën beantwoorden kennisvragen onderzoeksagenda Fysiotherapie (pdf) 405 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Elke van Vliet (programmamanager) of Vivianne van Beyeren (programmasecretaris), 070 349 54 66, paramedischezorg@zonmw.nl. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website