Binnen het programma Zingeving en Geestelijke verzorging zijn 7 actieonderzoeken uitgevoerd. De uitkomsten worden geïmplementeerd in Verspreiding- en Implementatie Impulsen. Die implementatie wordt ondersteund door het Overkoepelend Implementatieproject, waarvoor subsidie kan worden aangevraagd door een onderzoeksorganisatie, hogeschool of universiteit.

Onderwerpen

 • Zingeving
 • Geestelijke verzorging
 • Implementatie
 • Actieonderzoek

Onderdeel van programma

Zingeving en Geestelijke verzorging

Geplaatst op

27 februari 2023

Deadline

18 april 2023,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Overkoepelend Implementatieproject Zingeving en Geestelijke verzorging (pdf) 280 KB

Doel subsidieoproep

Deze subsidieoproep is gericht op het Landelijk Overkoepelend Implementatieproject. Dit project heeft tot doel om eindresultaten uit actieonderzoek, gericht op zingeving en geestelijke verzorging, gebundeld te implementeren, borgen en een aanzet te geven voor een landelijk dekkend implementatienetwerk.

Wat kan worden aangevraagd?

U kunt een subsidie aanvragen voor het opzetten en uitvoeren van een overkoepelend implementatieproject. Dit omvat de volgende onderdelen:

 • begeleiden VIMP’s bij de implementatie van resultaten
 • coördineren van de implementatie per thema, per doelgroep en per stakeholder
 • volgen en evalueren van de VIMP’s die dienen als proefimplementaties
 • ontwikkelen van overstijgende implementatiekennis
 • voorbereiding duurzame borging van het implementatienetwerk

 

Randvoorwaarden

 • Voor alle activiteiten voorgesteld in een projectvoorstel geldt dat het noodzakelijk is om voort te bouwen op bestaande kennis uit binnen- en buitenland.
 • Het voorstel moet blijk geven van een vooraf in kaart gebrachte systematische en wetenschappelijke aanpak in het opdoen van nieuwe implementatiekennis.  
 • Voorwaarde voor deelname van partnerorganisaties is de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst en/of addendum.
 • De subsidieaanvraag bevat een gespecificeerde begroting en een plan van aanpak.

Wie kan aanvragen?
In deze subsidieronde kan een subsidieaanvraag worden ingediend door een onderzoeksorganisatie in de zin van het EU staatssteunrecht  (zie definitie onderzoeksorganisatie),
hogeschool (aangesloten bij de Vereniging Hogescholen) of een universiteit (aangesloten bij de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten). Deze neemt de rol op zich van hoofdaanvrager. Samenwerking met relevante partners is verplicht.

Budget
Het maximale aan te vragen budget bedraagt € 300.000,-. De maximale duur van het gehonoreerde project is 18 maanden. Er is sprake is van verplichte cofinanciering.

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 18 april 2023 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via MijnZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Overkoepelend Implementatieproject Zingeving en Geestelijke verzorging (pdf)

Subsidie aanvragen

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst 7 maart 2023
Heeft u vragen over deze subsidie, dan kunt u deze stellen tijdens onze online informatiebijeenkomst op dinsdag 7 maart 2023 9.30 – 11.00 uur.

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Margo van den Berg. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Margo van den Berg

Senior programmamanager

+31 70 349 52 97
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website