Deze subsidieoproep is bestemd voor projectsubsidies van middelgrote aandoeningsoverstijgende organisaties en hun gezamenlijke aanpak om de belangen te behartigen van mensen met een (chronische) ziekte, beperking of psychische problemen of hun naasten. De projecten hebben een (aandoenings)overstijgend karakter en richten zich op beleid en strategie.

Onderwerpen

  • Patienten en gehandicapten organisaties
  • Belangenorganisaties
  • Impact en Bereik
  • Aandoeningsoverstijgend
  • Beleid en Strategie

Onderdeel van programma

Voor elkaar!

Geplaatst op

5 juni 2019

Deadline

18 juli 2019,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidie Oproep Beleid en Strategie (pdf) 392 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van de oproep is om organisaties die de belangen behartigen van mensen met een chronische beperking in staat te stellen projecten uit te voeren. De projecten gaan over onderwerpen die aantoonbaar van belang zijn voor de brede groep van aangesloten leden en die een (aandoenings)overstijgend karakter hebben.

Daarnaast om te leren over aspecten die bijdragen aan een succesvolle belangenbehartiging op strategisch en beleidsmatig niveau.

Voorbeelden hiervan zijn: beleidsbeïnvloeding, agendasetting, belangenbehartiging op aandoeningsoverstijgende thema’s, opstellen van standpunten, visievorming of het vergroten van bekendheid op aandoeningsoverstijgende thema’s bij beleid, politiek of wetgeving.

Wat kan worden aangevraagd?

Voor de subsidieoproep is totaal 2 miljoen (€2.000.000,-) beschikbaar. U kunt maximaal €300.000 incl. btw per project aanvragen.

Randvoorwaarden

Voor deze subsidieoproep geldt dat de hoofdaanvrager een Nederlandse patiënten- of cliëntenorganisatie is met minimaal 10 lidorganisaties. Hier voor is gekozen omdat het in deze subsidieoproep gaat om middelgrote overkoepelende organisaties. Een voorverkenning heeft laten zien dat de meeste van dit soort organisaties minimaal 10 leden heeft.

De hoofdaanvrager (indiener) is de organisatie of coördinator waarbij de leden zijn aangesloten. Door deze organisatie kan maar 1 aanvraag worden ingediend in deze subsidieoproep.

De organisaties hebben geen winstoogmerk. Het bereik is landelijk, regionaal, lokaal of internationaal. Voorwaarde is dat het projectvoorstel uit de Nederlandse patiënten- of cliënten voortkomt en primair relevant is voor de brede doelgroep in Nederland.

Aanvraag indienen

U kunt tot 16 juli 2019 14:00 uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Subsidie Oproep Beleid en Strategie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidie Oproep Beleid en Strategie (pdf) 392 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Jolanda Huizer of Robert Jabroer. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Jolanda Huizer

Senior Programmamanager

Telefoonnummer070 349 52 57
E-mailadreshuizer@zonmw.nl
Dummyfoto van een man

Robert Jabroer

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 54 53
E-mailadresJabroer@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website