De Bio Art & Design Award (BAD Award) is een competitie voor kunstenaars en ontwerpers die met biotechnologische projecten de grenzen van kunst en wetenschap verleggen.

Onderwerpen

  • Biotechnologische projecten die de grenzen van kunst en wetenschap verleggen.

Onderdeel van programma

Bio Art & Design award

Geplaatst op

29 november 2019

Deadline

9 februari 2020,
17.00 uur

Doel subsidieoproep

De Bio Art & Design Award is een unieke competitie die sinds 2010 jonge kunstenaars en ontwerpers stimuleert om de wereld van biokunst en -design te verkennen. Met steun van gerenommeerde Nederlandse wetenschappers creëren zij nieuw werk waarin levenswetenschappen en kunst samensmelten. Het unieke aan deze Award is dat er prijzengeld beschikbaar gesteld wordt voor een nog te realiseren biokunstproject en niet voor bestaand werk. De BAD Award, die voortbouwt op de Designers & Artists 4 Genomics Award (DA4GA), is wereldwijd de eerste competitie waar de ontmoeting tussen kunst, design en de Life Sciences centraal staat.

Wat kan worden aangevraagd?

De winnaars van de BAD Award 2020 ontvangen elk € 25.000 om hun project te realiseren in samenwerking met een vooraanstaande Nederlandse onderzoeksinstelling. De resultaten van deze samenwerkingen worden eind 2020 gepresenteerd bij MU. 

Randvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de award moet je maximaal 5 jaar geleden zijn afgestudeerd aan een bachelor of master opleiding op het gebied van beeldende kunst of vormgeving. Aanvragers worden aangemoedigd om hun voorstellen te baseren op recente ontwikkelingen in de biowetenschappen. Bestudeer de richtlijnen en informatie over de open call en onderzoeksgroepen op de website van de BAD Award en dien uiterlijk donderdag 30 januari 2020 een voorstel in.

Aanvraag indienen

U kunt tot 9 februari 2020, 17.00 uur uw aanvraag indienen.

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Anouk Ponjee.

Dummyfoto van een vrouw

Anouk Ponjee

programmasecretaris

+31 70 349 50 16
ponjee@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website