Binnen het programma Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden worden kwaliteitsstandaarden ontwikkeld en herzien voor de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroep. Kwaliteitsstandaarden rusten verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden toe met kennis en vaardigheden, om het handelen te onderbouwen en voor de juiste zorgopties te kiezen.

Onderwerpen

  • Kwaliteitsstandaarden
  • Verpleegkundigen en verzorgenden
  • Tuberculose
  • Latente tuberculose infectie

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden

Geplaatst op

6 maart 2018

Deadline

1 mei 2018,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: Verpleegkundige zorg en begeleiding rondom Tuberculose (pdf) 366 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het ontwikkelen een kwaliteitsstandaard voor het thema verpleegkundige zorg en begeleiding rondom Tuberculose (tbc) en Latente Tuberculose infecties (LTBI). In Nederland spelen verpleegkundigen vanuit de publieke gezondheidszorg al sinds vele decennia een cruciale rol in de begeleiding van tbc -patiënten en LTBI-cliënten. In de praktijk worden echter knelpunten herkend in de dagelijkse preventie, zorg en begeleiding van tbc patiënten. Verpleegkundigen en verzorgenden signaleren onder andere knelpunten over het juist bevorderen van therapietrouw, het omgaan met bijwerkingen van medicatie ende begeleiding van patiënten met psychosociale problematiek. Daarnaast is er in de praktijk ook veel variatie in de inzet van verpleegkundige interventies, wanneer een tbc-infectie wordt vastgesteld. De kwaliteitsstandaard rust verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden toe met kennis en vaardigheden. Hiermee onderbouwen zij het cyclische proces van het verpleegkundig handelen.

Wat kan worden aangevraagd?

Voor het ontwikkelen van de kwaliteitsstandaard is maximaal € 80.000,- beschikbaar, inclusief BTW, voor één project. De maximale looptijd is 12 maanden 

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Organisaties/instituten of samenwerkingsverbanden die aantoonbaar ervaring hebben met het ontwikkelen van kwaliteitsstandaarden in combinatie met kennis over verpleegkundig en verzorgend handelen en LTBI/tbc.

Aanvraag indienen

U kunt tot 1 mei 2018, 14.00 uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: Verpleegkundige zorg en begeleiding rondom Tuberculose (pdf) 366 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Dineke Abels of Elke van Vliet. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website