Binnen het programma Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden worden kwaliteitsstandaarden ontwikkeld en herzien voor de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroep. Kwaliteitsstandaarden rusten verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden toe met kennis en vaardigheden, om het handelen te onderbouwen en voor de juiste zorgopties te kiezen.

Onderwerpen

  • Verpleegkundigen en verzorgenden
  • Richtlijn
  • Vrijheid beperkende interventies
  • Langdurige zorg

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden

Geplaatst op

26 september 2018

Deadline

20 november 2018,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: Verpleegkundige richtlijn vrijheid beperkende interventies (pdf) 436 KB

Doel subsidieoproep

In de gezondheidszorg kan het voorkomen dat het noodzakelijk wordt geacht om patiënten in hun vrijheid te beperken door de inzet van diverse vrijheid beperkende interventies (VBI’s). Het inzetten van VBI is een uiterst redmiddel en moet zoveel mogelijk worden voorkomen en teruggedrongen. Uit de praktijkraadpleging van V&VN blijkt dat verpleegkundigen en verzorgende het lastig vinden wanneer het toepassen van VBI’s veroorloofd is, welke alternatieven bewezen effectief zijn en welke vormen van VBI de minste schade toebrengen. Het doel van deze subsidieoproep is het ontwikkelen van een generieke richtlijn voor de inzet van VBI gericht op mensen die langere tijd zorg nodig hebben (eerste lijn, verpleeghuiszorg, verstandelijke gehandicaptenzorg, GGZ). De richtlijn biedt praktische handvatten en aanbevelingen die aansluiten bij de wet Zorg en Dwang die in 2020 ingaat.

Wat kan worden aangevraagd?

Er is in totaal maximaal €120.000, incl BTW beschikbaar voor de ontwikkeling van deze richtlijn. De maximale looptijd is 24 maanden.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Organisaties/instituten of samenwerkingsverbanden die aantoonbaar ervaring hebben met het ontwikkelen van kwaliteitsstandaarden in combinatie met kennis over verpleegkundig en verzorgend handelen.

Aanvraag indienen

U kunt tot 20 november 2018, 14.00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: Verpleegkundige richtlijn vrijheid beperkende interventies (pdf) 436 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Elke van Vliet, Denise Temmink of Dineke Abels. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website