Binnen het programma Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden worden kwaliteitsstandaarden ontwikkeld en herzien voor de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroep. Kwaliteitsstandaarden rusten verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden toe met kennis en vaardigheden, om het handelen te onderbouwen en voor de juiste zorgopties te kiezen.

Onderwerpen

  • Verpleegkundigen en verzorgenden
  • Richtlijn
  • Incontinentie
  • Kwetsbare ouderen

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden

Geplaatst op

26 september 2018

Deadline

20 november 2018,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep
Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: Verpleegkundige richtlijn urine en fecale incontinentie bij kwetsbare ouderen (pdf) 424 KB

Doel subsidieoproep

Het herzieningstermijn van de richtlijn ‘Urine-incontinentie bij kwetsbare ouderen’ uit 2010 is gepasseerd. In januari 2018 heeft Pallas Health Research and Consultancy in opdracht van ZonMw de actualiteit van de richtlijn onderzocht.
Het rapport van Pallas Health Research and Consultancy beveelt aan dat de bestaande V&VN Richtlijn urine continentie op een aantal onderdelen moet worden herzien
Het doel van deze subsidieoproep is daarom om de bestaande richtlijn door te ontwikkelen en te herzien tot een riichtlijn voor urine en fecale incontinentie bij kwetsbare ouderen.
De richtlijn rust verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden uit met kennis om het handelen te onderbouwen en te kunnen kiezen voor de juiste zorgopties.

Wat kan worden aangevraagd?

Er is maximaal € 90.000,- incl. BTW beschikbaar voor de ontwikkeling van deze richtlijn. De maximale looptijd is 24 maanden.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Organisaties/instituten of samenwerkingsverbanden die aantoonbaar ervaring hebben met het ontwikkelen van kwaliteitsstandaarden in combinatie met kennis over verpleegkundig en verzorgend handelen.

Aanvraag indienen

U kunt tot 20 november 2018, 14.00 uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie
Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: Verpleegkundige richtlijn urine en fecale incontinentie bij kwetsbare ouderen (pdf) 424 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Elke van Vliet, Denise Temmink of Dineke Abels. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website