U kunt een subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van aanvullende verpleegkundige en verzorgende richtlijnmodules bij de herziening van de multidisciplinaire richtlijn osteoporose en fractuurpreventie uit 2011.

Onderwerpen

  • Verpleegkundigen en verzorgenden
  • Richtlijn
  • Osteoporose

Onderdeel van programma

Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden 2019 – 2022

Geplaatst op

18 februari 2020

Deadline

8 juni 2020,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: verpleegkundige modules bij richtlijn osteoporose (pdf) 422 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het ontwikkelen van aanvullende verpleegkundige en verzorgende richtlijnmodules bij de herziening van de multidisciplinaire richtlijn osteoporose en fractuurpreventie uit 2011. De richtlijnmodules rusten verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden uit met kennis en vaardigheden om het zorginhoudelijk handelen te onderbouwen en te kunnen kiezen voor de juiste zorgopties.

Wat kan worden aangevraagd?

U kunt een subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van aanvullende verpleegkundige en verzorgende richtlijnmodules bij de herziening van de multidisciplinaire richtlijn osteoporose en fractuurpreventie uit 2011. Het ontwikkeltraject wordt afgestemd met lopende trajecten rondom de ontwikkeling van verpleegkundige Kwaliteitsstandaarden, zodat inhoudelijke dwarsverbanden tussen onderwerpen worden gelegd. Zie voor het overzicht van lopende projecten de ZonMw-website. Daarnaast neemt u de kennis uit de knelpuntenanalyse van het Nivel mee bij de uitvoering van uw project. Denk hierbij aan het project ‘Zinnige Zorg voor patiënten met osteoporose’. V&VN wordt de eigenaar van de op te leveren producten.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Organisaties/instituten of samenwerkingsverbanden die aantoonbaar ervaring hebben met het ontwikkelen van richtlijnen in combinatie met kennis over verpleegkundig en verzorgend handelen.  

Budget

Er is maximaal € 150.000 incl. BTW beschikbaar voor de ontwikkeling van deze richtlijn. De maximale looptijd is 18 maanden. Een proefimplementatie maakt onderdeel uit van het project. Voor de uitvoering van de proefimplementatie gebruikt u € 30.000,- van het budget.

Aanvraag indienen

Let op! De deadline van deze subsidieoproep is verschoven in verband met de situatie rondom het coronavirus (COVID-19). Dit betekent dat u tot 8 juni 2020, 14.00 uur uw subsidieaanvraag kunt indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: verpleegkundige modules bij richtlijn osteoporose (pdf) 422 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Denise Temmink of Odile Baijer. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website