Binnen het programma Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden worden kwaliteitsstandaarden ontwikkeld en herzien voor de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroep. Kwaliteitsstandaarden rusten verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden toe met kennis en vaardigheden, om het handelen te onderbouwen en voor de juiste zorgopties te kiezen.

Onderwerpen

  • Kwaliteitsstandaarden
  • Verpleegkundigen en verzorgenden
  • Delirium

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden

Geplaatst op

6 maart 2018

Deadline

1 mei 2018,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: Verpleegkundige modules bij de klinische richtlijn delirium (pdf) 361 KB

Doel subsidieoproep

Er is veel variatie in de (continuïteit van de) behandeling en zorg bij een delirium, met name bij reeds bestaande cognitieve problemen. Verpleegkundige en verzorgende (preventieve) interventies zijn onderbelicht en vaak niet gestoeld op wetenschappelijk bewijs. Het doel van deze subsidieoproep is het ontwikkelen van verpleegkundige modules voor het thema Delirium, gericht op de doelgroep kwetsbare ouderen in een niet-klinische setting. De te ontwikkelen modules zijn specifiek gericht op de verpleegkundige diagnose, behandeling, zorg en preventie. De ontwikkeling van deze modules kan de kwaliteit van leven van deze kwetsbare ouderen aanzienlijk verbeteren. 

Wat kan worden aangevraagd?

Voor het ontwikkelen van de kwaliteitsstandaard is maximaal €80.000,- beschikbaar, inclusief BTW, voor één project. De maximale looptijd is 12 maanden 

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Organisaties/instituten of samenwerkingsverbanden die aantoonbaar ervaring hebben met het ontwikkelen van kwaliteitsstandaarden in combinatie met kennis over verpleegkundig en verzorgend handelen.

Aanvraag indienen

U kunt tot 1 mei 2018, 14.00 uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: Verpleegkundige modules bij de klinische richtlijn delirium (pdf) 361 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Dineke Abels of Elke van Vliet. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website