Binnen het programma Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden worden kwaliteitsstandaarden ontwikkeld en herzien voor de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroep. Kwaliteitsstandaarden rusten verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden toe met kennis en vaardigheden, om het handelen te onderbouwen en voor de juiste zorgopties te kiezen.

Onderwerpen

  • Kwaliteitsstandaarden
  • Verpleegkundigen en verzorgenden
  • Geboortezorg
  • Kwetsbare vrouwen

Onderdeel van programma

Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden

Geplaatst op

6 maart 2018

Deadline

1 mei 2018,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: ‘kwetsbare geboortezorg’ (pdf) 454 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het ontwikkelen van een multidisciplinaire kwaliteitsstandaard voor het thema Kwetsbare Geboortezorg. Verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden noemen diverse knelpunten in hun dagelijkse zorguitvoering bij deze doelgroep. Hierbij gaat het over het ontbreken van een beschrijving van juiste (vroegtijdige) signaleringsinterventies van een mogelijk kwetsbare zwangerschap, het inzetten van passende verpleegkundige interventies en het evalueren en monitoren van zorg. Tevens vraagt de complexe problematiek om een actieve samenwerking tussen een brede multidisciplinaire inzet van geboortezorgprofessionals en (verpleegkundige) sociaalmaatschappelijke zorg. Een kwaliteitsstandaard gericht op de inhoudelijke en organisatorische knelpunten rondom de kwetsbare geboortezorg draagt bij aan een verbetering van kwaliteit van zorg.

Wat kan worden aangevraagd?

Voor het ontwikkelen van de kwaliteitsstandaard is maximaal € 200.000,- beschikbaar, inclusief BTW, voor één project. De maximale looptijd is 24 maanden

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Organisaties/instituten of samenwerkingsverbanden die aantoonbaar ervaring hebben met het ontwikkelen van kwaliteitsstandaarden in combinatie met kennis over verpleegkundig en verzorgend handelen en geboortezorg.

Aanvraag indienen

U kunt tot 1 mei 2018, 14.00 uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden V&V: ‘kwetsbare geboortezorg’ (pdf) 454 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Dineke Abels of Elke van Vliet. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website