Het programma Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde wil een bijdrage leveren aan de integratie van de secties onderzoek en opleiding binnen de vakgroepen huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde. Het programma levert gepromoveerde huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en een gepromoveerde arts verstandelijk gehandicapten op met een blijvende belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek.

Onderwerpen

  • Promotieonderzoek
  • Onderzoek van Onderwijs

Onderdeel van programma

Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde

Geplaatst op

3 september 2018

Deadline

27 november 2018,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Onderzoek van Onderwijs 2018 (pdf) 446 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar onderwijs, betreffende de opleidingen huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde. De resultaten moeten bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van de vervolgopleidingen. Deze subsidieoproep is expliciet voor vakgroepen huisartsgeneeskunde en/of ouderengeneeskunde die samenwerken. Het onderzoek levert gepromoveerde artsen die functioneren als bruggenbouwers tussen opleiding, onderzoek en praktijk.

Wat kan worden aangevraagd?

Overkoepelend thema voor deze lijn van wetenschappelijk onderzoek is competentiegericht leren. Het onderzoek is aantoonbaar ingebed in een bestaand onderzoeksprogramma ‘onderzoek van onderwijs’ van de vakgroep huisartsgeneeskunde of ouderengeneeskunde, dan wel van het UMC. Ook maakt het onderzoek gebruikt van of borduurt voort op reeds aanwezige expertise. Het onderzoek dient kennis te generen die relevant is en (op termijn) toepasbaar in de huisartsopleiding of opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Het onderzoek moet bijdragen aan de internationale body of knowledge op het terrein van geneeskundige opleidingen. Op deze manier draagt het programma bij aan een versteviging van de onderzoekslijnen van de vakgroepen.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

HGOG aanvragen in deze subsidieronde staan uitsluitend open voor universitaire vakgroepen huisartsgeneeskunde en universitaire vakgroepen ouderengeneeskunde met een opleiding tot specialist ouderengeneeskunde of opleiding tot huisarts. Per organisatie vindt een interne voorselectie plaats om het aantal aanvragen in relatie tot het totaal beschikbare subsidiebedrag te brengen.

Budget

Voor deze ronde is ongeveer € 550.000,- beschikbaar. Het aan te vragen bedrag is maximaal € 250.000,- per project voor AIOTO trajecten. Om promotietrajecten door stafleden, opleiders en medewerkers van de vakgroepen te faciliteren, is maximaal € 300.000,- per project beschikbaar. De looptijd van de projecten is maximaal 72 maanden

Aanvraag indienen

U kunt tot 27 november 2018, 14.00 uur uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Onderzoek van Onderwijs 2018 (pdf) 446 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Thirza Ras of Shamala Kotte. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Thirza Ras

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 51 32
E-mailadresHGOG@zonmw.nl
Dummyfoto van een vrouw

Shamala Kotte

Programma-assistent

Telefoonnummer+31 70 349 51 32
E-mailadresHGOG@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website