Deze subsidievorm biedt recent gepromoveerde onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun ideeën te ontwikkelen. De focus ligt daarbij op vernieuwend en nieuwsgierigheid gedreven onderzoek. Vooraanmeldingen worden beoordeeld op basis van het ‘academisch profiel’ en de ‘key output’ van de aanvrager.

Onderwerpen

  • Talentvolle onderzoekers
  • Fundamenteel onderzoek
  • Gezondheids(zorg)onderzoek
  • Innovatie

Onderdeel van programma

NWO Talentprogramma

Geplaatst op

29 juni 2022

Deadline

6 september 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Call for Proposals Veni 2022 (pdf) 481 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van het NWO Talentprogramma is het verstrekken van persoonsgerichte stimulering in verschillende carrièrefasen van getalenteerde, gepromoveerde onderzoekers. Het scheppen van creatieve ruimte voor avontuurlijke, talentvolle, baanbrekende onderzoekers om onderzoek naar hun keuze te doen én het behouden van deze onderzoekers voor het wetenschappelijk onderzoek staan centraal in het NWO Talentprogramma. Met een persoonsgebonden subsidie kunnen de onderzoekers een eigen vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen die een structurele inbedding kan krijgen binnen een onderzoeksinstelling.

De volledige tekst van de subsidieoproep is hier te vinden of op de website van NWO. Het ZonMw vooraanmeldingsformulier 2022 kunt u hier downloaden. U kunt dit formulier tussen 29 juni 2022 en 6 september 2022,14:00 CEST uploaden in Mijn ZonMw.
Let op! Alleen aanvragen die via Mijn ZonMw zijn ingediend worden in behandeling genomen.

*******

The full text of the call for proposals be found here or on the NWO website. The pre-proposal form 2021 can be downloaded here. You can upload this form between June 29 2022 and September 6 2022,14:00 CEST on My ZonMw. Please note! Only applications submitted via My ZonMw will be processed.

Wat kan worden aangevraagd?

Voor een Veni-project kan in totaal maximaal € 280,000 worden aangevraagd voor een periode van drie jaar bij een fulltime aanstelling. Als het voorgestelde onderzoek korter van duur is, wordt het maximum bedrag evenredig teruggebracht. De begroting wordt ingediend bij een uitgewerkte aanvraag (deadline 24 januari 2022). Deze kan worden gebaseerd op de voor het onderzoek subsidiabele directe personeelskosten en directe materiële kosten. Het aanstellen van wetenschappelijk personeel (promovendi, postdocs) voor Veni-onderzoek is niet mogelijk. De volledige tekst van de subsidieoproep is hier te vinden of op de website van NWO

Randvoorwaarden

Beoordeling

Vooraanmeldingen worden beoordeeld op onderstaande criteria:

1. Academisch profiel (50%)

2. Key output (50%)

Wie kan aanvragen?

De Veni-ronde 2022 staat open voor onderzoekers die op 1 januari 2022 maximaal drie jaar gepromoveerd zijn en voor onderzoekers die promoveren tussen 1 januari 2022 en 6 september 2022. Aanvragen kunnen worden ingediend door onderzoekers met of zonder vast dienstverband, afkomstig uit binnen‐ of buitenland. NWO vraagt kandidaten om een ‘inbeddingsgarantie’. De genoemde maximumtermijn kan door NWO worden verlengd als er sprake is van langdurig verlof in verband met ziekte, ouderschap, zwangerschap of zorg. De door NWO toe te kennen verlenging aan een aanvrager bedraagt maximaal vijf jaar. De volledige tekst van de subsidieoproep is hier te vinden of op de website van NWO

Extensieregeling

We krijgen veel vragen over het aanvragen van extensie van de tijdslimiet, die bepaalt tot wanneer onderzoekers na hun promotie een aanvraag mogen indienen. Om in aanmerking te komen voor extensie in verband met een opleiding tot klinische specialist, geldt dat de opleiding afgerond moet zijn op het moment van indiening. Meer informatie over de extensieregelingen is te vinden op de website van NWO
English version

Aanvraag indienen

U kunt tussen 29 juni 2022 en 6 september 2022,14:00 CEST uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Voor een voorbeeld, zie dit document.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Call for Proposals Veni 2022 (pdf) 481 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veel gestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Guillaume Macor of Hesham Alghiwi. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een man

Guillaume Macor en Hesham Alghiwi

Programmamanagers ZonMw Veni

+31 70 349 51 90
veni@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website