Vici is gericht op de excellente senioronderzoeker die heeft aangetoond met succes een eigen vernieuwende onderzoekslijn tot ontwikkeling te kunnen brengen en als coach voor jonge onderzoekers te kunnen fungeren. Een Vici-subsidie aanvragen kan tot maximaal 15 jaar na promotie.

Onderwerpen

  • Talentprogramma: Veni, Vidi, Vici

  • Persoonsgebonden subsidie

  • Talentontwikkeling

  • Senior onderzoekers

  • Opbouwen eigen onderzoeksgroep

Onderdeel van programma

Vici

Geplaatst op

13 januari 2023

Deadline

14 maart 2023,
14.00 uur

Doel subsidieoproep

Alle informatie, inclusief de Call for Proposals, is te vinden op de website van NWO.

De Vici is onderdeel van het NWO-Talentprogramma. De Vici-doelgroep bestaat uit onderzoekers in het stadium van consolidatie en doorontwikkeling van leiderschap/onderzoeksgroep. Het doel van de Vici is het bijdragen aan de ontwikkeling van de onderzoeker op dit gebied.   
De Vici is gericht op senior-onderzoekers met academische kwaliteiten die duidelijk uitstijgen boven wat gebruikelijk is  en gevestigde leiderschaps-en mentorkwaliteiten.

 

Wat kan worden aangevraagd?

Het maximale bedrag is 1,5 miljoen euro.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?
De Vici is gericht op senior-onderzoekers met academische kwaliteiten die duidelijk uitstijgen boven wat gebruikelijk is  en gevestigde leiderschaps-en mentorkwaliteiten. U kunt Vici-subsidie aanvragen tot maximaal 15 jaar na promotie.

Vanwege zorgtaken of bij een opleiding tot klinisch specialist kan deze termijn worden verlengd volgens de extensieclausule. Een link naar de specialisaties die hiervoor in aanmerking komen, vindt u hier.

U kunt voor Vici maximaal drie keer een aanvraag indienen. Ook als buitenlandse onderzoeker kunt u deze subsidie aanvragen.

Criteria
Beoordelingscriterium vooraanmelding is:
Kwaliteit van de onderzoeker

Beoordelingscriteria volledige aanvraag zijn:
Kwaliteit en innovatief karakter van het onderzoeksvoorstel (75%)
Wetenschappelijke en/of maatschappelijke impact (25%)

Budget
Het maximale aan te vragen bedrag is 1,5 miljoen euro. De maximale duur van een gehonoreerde Vici project is 60 maanden.

 

Aanvraag indienen

De deadline voor vooraanmeldingen is 14 maart 2023, om 14:00:00 CET. De sluitingsdatum voor het indienen van uitgewerkte aanvragen (op uitnodiging) is 12 september 2023, 14.00 uur (CEST).

Procedure
Vici-aanvragen worden domeinbreed beoordeeld. Dit betekent dat aanvragen vanuit verschillende disciplines binnen elk domein in competitie met elkaar zullen worden vergeleken. De domeinen werken met breed samengestelde commissies van wetenschappers die adviseren over kwaliteit en prioriteit van de aanvragen.

U dient eerst een vooraanmelding in. Deze wordt door de betreffende beoordelingscommissie van een advies voorzien. Als u tot de meest kansrijke kandidaten behoort, krijgt u een uitnodiging om een uitgewerkte aanvraag in te dienen. De uitgewerkte aanvragen worden voorgelegd aan referenten. Aanvragers krijgen de gelegenheid om op de adviezen van referenten te reageren (‘weerwoord’). Vervolgens worden de uitgewerkte aanvragen, het commentaar van de referenten en het weerwoord van de aanvrager voorgelegd aan de beoordelingscommissie, die een aantal kandidaten uitnodigt voor een interview. Op basis van de schriftelijke informatie en de interviews adviseert de beoordelingscommissie het bevoegd bestuur over de prioritering.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Subsidieoproep Talentprogramma Vici 2023 (pdf)

Subsidie aanvragen

Alle informatie, inclusief de Call for Proposals, is ook te vinden op de website van NWO.

For English, please see the document Subsidieoproep Talentprogramma Vici 2023, page 4.
All information, including the Call for Proposals, can also be found on the NWO website.

 

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Sanneke van Vliet. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Sanneke van Vliet

Senior programmamanager Vici

+31 70 349 5454
vici@zonmw.nl
Dummyfoto van een vrouw

Sanna-Mari Kuisma

Programmasecretaris Vici

+31 70 349 5440
vici@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website