Waardebepaling van technologie is noodzakelijk om goede beslissingen te maken over de inzet ervan. In deze oproep wordt subsidie beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen en verder valideren van uitkomstmaten in de niet-curatieve zorg.

Onderwerpen

 • HTA methodologie
 • Het ontwikkelen of valideren van uitkomstmaten

 • Niet-curatieve zorg

 • Technologie

Onderdeel van programma

HTA methodologie 2021-2024

Geplaatst op

9 januari 2023

Deadline

11 april 2023,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

HTA Methodologie Ronde 2 PI (pdf) 294 KB

Doel subsidieoproep

De subsidieoproep Methodologie voor waardebepaling van technologieën ingezet binnen de niet-curatieve zorg wil bijdragen aan het bepalen van de waarde van technologie. Deze subsidieoproep richt zich op de (door)ontwikkeling of validatie van uitkomstmaten die bruikbaar zijn voor de evaluatie van technologie binnen de niet-curatieve sector. We definiëren niet-curatieve zorg als zorg die zich niet richt op genezing, zoals welzijnsgerichte zorg (bijvoorbeeld caresector, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptensector) en preventie. De uitkomstmaten kunnen gebruikt worden om er achter te komen of technologie de zorg (kosten)effectiever en passender maakt. Deze uitkomstmaten zijn cruciaal voor het maken van beleidsbeslissingen.

Wat kan worden aangevraagd?

Subsidie kan worden aangevraagd voor het ontwikkelen of (verder) valideren van uitkomstmaten in de niet-curatieve zorg. Deze uitkomstmaat moet, na onderzoek naar toepasbaarheid en bruikbaarheid bij een casus, uiteindelijk bij positieve resultaten vertaald worden naar een praktisch bruikbare tool. Deze tool moeten onderzoekers, beleidsmakers, ontwikkelaars en zorgprofessionals makkelijk zelf kunnen inzetten om beslissingen beter te maken, d.w.z. een tool die ook bruikbaar is in de zorgpraktijk.

Randvoorwaarden

De voorwaarden voor deze subsidie zijn o.a.:

 1. Methodologie wordt ontwikkeld of verder gevalideerd.
 2. De onderzoeksvraag gaat over een uitkomstmaat gericht op de waardebepaling van technologie in de niet-curatieve sector.
 3. De doelgroep voor de technologie is cliënten/burgers met niet-curatieve zorg, mantelzorgers, zorgprofessionals, en/of zorginstellingen.
 4. De methodologie wordt getoetst op passendheid en bruikbaarheid op één specifieke technologie (case study).
 5. Er wordt een tool ontwikkeld die ingezet kan worden om beslissingen te maken over het gebruik van technologie.
 6. Er wordt een handleiding geschreven over het inzetten van de methodologie.
 7. De uitkomstmaat is toepasbaar in de Nederlandse praktijk.

Uitgesloten:
1.    Onderzoek naar uitkomstmaten voor geneesmiddelen.
2.    Onderzoek naar welke geschikte methodologieën bestaan.
3.    Louter het ontwikkelen van een tool.

Wie kan aanvragen?
Nederlandse onderzoeksorganisaties, Nederlandse zorginstellingen en Nederlandse patiëntenverenigingen/belangenvereniging mogen een aanvraag indienen.

Budget
Maximum € 200.000 over een periode van 24 maanden

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 11 april 2023, 14:00 uur uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep HTA Methodologie Ronde 2 PI (pdf) 348 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Gwen Teesing. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Gwen Teesing

programmamanager

+31 70 349 52 10
teesing@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website