Het programma Meer Kennis met Minder Dieren geeft invulling aan kennisinfrastructuur op het gebied van vermindering, vervanging en verfijning (3V’s). Eén van de speerpunten binnen deze module is de kennis en meerwaarde van Synthesis of Evidence voor dierexperimenteel onderzoek onder onderzoekers te verbreden.

Onderwerpen

Synthesis of Evidence is een gestructureerde en transparante analysemethode van gepubliceerde data. Een systematisch review is een voorbeeld van Synthesis of Evidence. Om de kennis van Synthesis of Evidence voor dierexperimenteel onderzoek onder onderzoekers nog verder te verbreden en de kwaliteit van het onderwijs via een hands-on workshop te garanderen, kunnen medewerkers van de Nederlandse kennisinstellingen voor deze workshop  subsidie aanvragen bij ZonMw

   Onderdeel van programma

   Meer Kennis met Minder Dieren Module-Kennisinfrastructuur

   Geplaatst op

   24 maart 2015

   Deadline

   31 december 2017,
   14.00 uur

   Lees volledige subsidieoproep

   Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

   Meer Kennis met Minder Dieren – ‘Workshop systematisch literatuur onderzoek’ (pdf) 3 MB

   Wat kan worden aangevraagd?

   Een financiële tegemoetkoming in de kosten voor de organisatie van een 1-daagse hands-on workshop Synthesis of Evidence voor dierexperimenteel onderzoek georganiseerd door expertisecentrum SYRCLE. Zowel de kosten van het expertisecentrum SYRCLE, voor het organiseren en verzorgen van de workshop, als de kosten voor het drukken en inbinden van het door SYRCLE aangeleverde lesmateriaal tot een maximum van € 500,-  kan worden aangevraagd.

   Doel subsidieoproep

   Met dit initiatief binnen de module kennisinfrastructuur van MKMD, kan de kennis van een Synthesis of Evidence (of systematic review) voor dierexperimenteel onderzoek onder onderzoekers verder worden verbreed. Medewerkers van de Nederlandse kennisinstellingen kunnen voor de opleiding van hun onderzoekers, in het gebruik van een Synthesis of Evidence, subsidie aanvragen voor een in-huis workshop. Daarmee wordt de kwaliteit van het onderwijs over dit onderwerp en de verspreiding van deze kennis gewaarborgd.

   Randvoorwaarden

   Wie kan aanvragen?

   De medewerkers van Nederlandse universiteiten, NWO- en KNAW-instituten, maar ook RIVM, TNO, Hubrecht laboratorium, Sanquin en het Nederlands Kanker Instituut.

   • De cursus mag maximaal 2 x door hetzelfde instituut worden aangevraagd
   • Het instituut draagt zorg voor een bezetting van 20 deelnemers (een gezamenlijke aanvraag (van 2 instituten) behoort tot de mogelijkheden).
   • Het instituut draagt zorg voor een zaal, apparatuur voor deelnemers en eventuele aanvullende benodigde apparatuur, zoals een beamer.
   • Het instituut draagt zorg voor het op papier verstrekken van het benodigde lesmateriaal per cursist. Het lesmateriaal wordt tijdig door SYRCLE digitaal aangeleverd.  

   Budget

   Een financiële tegemoetkoming in de kosten voor de organisatie van een 1-daagse hands-on workshop Synthesis of Evidence voor dierexperimenteel onderzoek georganiseerd door expertisecentrum SYRCLE en een vergoeding tot €500,- voor lesmateriaal. De looptijd van het project is 3 maanden. De workshop betreft 1 dag, daarna wordt verwacht dat u binnen 3 maanden een korte inhoudelijke- en financiële verantwoording indient.

   Aanvraag indienen

   U kunt doorlopend subsidieaanvragen via ProjectNet indienen tot 31 december 2017, of zolang het voor de oproep beschikbare budget niet uitgeput is. Het beschikbare budget bedraagt in totaal over 2016 en 2017 € 112.000,-.

   Download alle informatie

   Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

   Meer Kennis met Minder Dieren – ‘Workshop systematisch literatuur onderzoek’ (pdf) 3 MB

   Subsidie aanvragen

   Contact

   Heeft u een vraag? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Erica van Oort. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de helpdesk.

   Dummyfoto van een vrouw

   Dr. Erica van Oort

   Programmasecretaris

   Telefoonnummer+31 70 349 53 26
   E-mailadrese.oort@zonmw.nl
   Naar boven
   Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website