Het programma Meer Kennis met Minder Dieren ondersteunt de transitie naar proefdiervrije innovaties. De module Kennisinfrastructuur geeft invulling aan kennisinfrastructuur op het gebied van Vermindering, Vervanging en Verfijning. Eén van de speerpunten van deze module is het openbaar maken van wetenschappelijk solide ongepubliceerde negatieve- of neutrale data op het gebied van dierexperimenteel onderzoek.

Onderwerpen

  • Het publiceren van solide dierexperimenteel onderzoek met negatieve of neutrale uitkomst.
  • Open Access

 

Onderdeel van programma

Meer Kennis met Minder Dieren- Module kennisinfrastructuur

Geplaatst op

2 oktober 2018

Deadline

5 maart 2019,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Meer Kennis met Minder Dieren - Module Kennisinfrastructuur ‘Open Access Publiceren Negatieve/Neutrale Data’ (pdf) 75 KB

Doel subsidieoproep

ZonMw wil de publicatie van goed uitgevoerd dierexperimenteel onderzoek met negatieve of neutrale uitkomst stimuleren, dit om onnodige duplicatie van onderzoek te voorkomen.

Wat kan worden aangevraagd?

ZonMw biedt onderzoekers een financiële tegemoetkoming voor (een deel van) de tijd die nodig is om negatieve/neutrale resultaten te publiceren. Een projectleider van een onderzoeksproject waar dierexperimenteel onderzoek een onderdeel van uitmaakt(e) kan voor een AIO, postdoc of senior wetenschappelijk medewerker een extra maand aanstelling aanvragen om de resultaten alsnog Open Access gepubliceerd te krijgen. In het bijzonder worden onderzoekers die in hun studies gebruik hebben gemaakt van niet-humane primaten uitgenodigd een aanvraag binnen deze oproep in te dienen.

Randvoorwaarden

  • Zie voor de randvoorwaarden de oproeptekst.

Wie kan aanvragen?

De projectleider/hoofdaanvrager van een onderzoeksproject waar dierexperimenteel onderzoek een onderdeel van uitmaakt(e), kan aanvragen. Het betreft onderzoekers van Nederlandse universiteiten, NWO- en KNAW-instituten, maar ook RIVM, TNO, Hubrecht laboratorium, Sanquin en het Nederlands Kanker Instituut.

Budget

Een financiële tegemoetkoming in de personele kosten kan worden aangevraagd ten behoeve van een AIO, postdoc, of senior wetenschappelijk medewerker, voor de maximale duur van één maand. Bij deze subsidie dient er Open Acces te worden gepubliceerd.

Aanvraag indienen

U kunt tot en met 5 maart 2019, 14:00 uw aanvraag indienen via ProjectNet.

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Meer Kennis met Minder Dieren - Module Kennisinfrastructuur ‘Open Access Publiceren Negatieve/Neutrale Data’ (pdf) 75 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Dr. Erica van Oort. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Dr. Erica van Oort

Programmasecretaris

+31 70 349 53 26
mkmd@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website