Deze subsidieoproep biedt onderwijsinstellingen de kans om kennis te maken met maatschappelijke diensttijd (MDT). Met MDT kunnen jongeren hun talenten ontdekken, iets doen voor een ander en/of de samenleving en anderen ontmoeten. MDT kan hiermee bijdragen aan een praktische invulling van bijvoorbeeld het burgerschapsonderwijs, loopbaanbegeleiding of loopbaan oriëntatie.

Onderwerpen

  • Kennismaken met Maatschappelijke Diensttijd
  • MDT-kort in het onderwijs
  • Iets doen voor een ander en/of de samenleving, talentontwikkeling, ontmoeting
  • Gericht op alle jongeren van 12 t/m 30 jaar

Onderdeel van programma

Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd

Geplaatst op

1 november 2022

Deadline

20 april 2023,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep - MDT-kort in het onderwijs (pdf) 207 KB

Doel subsidieoproep

Doel van deze oproep is om onderwijsinstellingen in Nederland de mogelijkheid te bieden een project te organiseren, waarin jongeren een kort MDT-traject kunnen volgen. Zo kunnen meer onderwijsinstellingen en jongeren kennis maken met MDT. Jongeren besteden minimaal 30 uur en maximaal 50 uur aan hun MDT-traject over een periode van maximaal 12 weken. Alle jongeren van 12 tot en met 30 jaar, ook jongeren die eerder een MDT hebben doorlopen, mogen meedoen. Deelname aan MDT is altijd vrijwillig en optioneel. Dit betekent dat een leerling of student altijd de mogelijkheid heeft om te kiezen voor deelname aan een MDT-traject.

Wat kan worden aangevraagd?

Onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen subsidie van maximaal € 50.000,- aanvragen om een MDT-project te organiseren waarbij er sprake moet zijn van maatschappelijke impact en moet worden bijdragen aan de 3 MDT-doelstellingen:

  • jongeren doen iets voor een ander en/of de samenleving;
  • jongeren werken aan talentontwikkeling;
  • er is sprake van ontmoeting.

De subsidie kan onder andere worden ingezet voor coördinatie en projectleiding, het werven en begeleiden van de jongeren en een onkostenvergoeding voor jongeren.

 

Randvoorwaarden

U dient te voldoen aan de voorwaarden zoals beschreven in de subsidieoproep ‘MDT-kort in het onderwijs’.

Wie kan aanvragen?
In deze subsidieronde kan subsidie aangevraagd worden door:

  • Instellingen in en voor het onderwijs (onderwijsinstellingen, onderwijsorganisaties, scholen en/of samenwerkingsverbanden in het onderwijs) met een eigen leerlingen- en/of studentenbestand. Onderwijsinstellingen met meerdere scholen die onderdeel zijn van een scholenkoepel kunnen per school of schoolvestiging een aanvraag indienen.
  • Maatschappelijke organisaties, in samenwerking met een partnerschap, waarbij één of meerdere onderwijsinstellingen, scholen of schoolvestigingen met een eigen leerlingen- en/of studentenbestand medeaanvrager is/zijn.

Budget
Per subsidieaanvraag is maximaal € 50.000,- beschikbaar voor een project met een looptijd van maximaal 16 weken. Aanvullende financiering is niet vereist maar wel gewenst. Het totaal beschikbare budget in deze subsidieronde bedraagt € 7,5 miljoen. Bij toekenning geldt het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Indien het totale budget is uitgeput voordat de uiterlijke sluitingsdatum is bereikt, sluit de subsidieronde vroegtijdig.

 

Aanvraag indienen

U kunt tot 20 april 2023, 14:00 uur, doorlopend uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Indien het totale budget is uitgeput voordat de uiterlijke sluitingsdatum is bereikt, sluit de subsidieronde vroegtijdig.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep - MDT-kort in het onderwijs (pdf) 210 KB

aanvragen

 

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met het programmasecretariaat. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Team AMD programmasecretariaat

+31 70 349 53 18
amd@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website