De call draagt bij aan de overkoepelende missiedoelstelling van de Kennis- en Innovatieagenda (KIA) 2020-2023 Gezondheid & Zorg dat in 2030 de kwaliteit van leven van mensen met dementie met 25% is toegenomen.

Onderwerpen

 • KIC MISSIE
 • Leven met Dementie

Onderdeel van programma

KIC MISSIE

Geplaatst op

3 augustus 2020

Deadline

28 september 2021,
14.00 uur

Doel subsidieoproep

De missiedoelstelling vanuit de KIA Gezondheid & Zorg is dat in 2030 de kwaliteit van leven van mensen met dementie met 25% is toegenomen. Hiervoor worden drie elementen van belang geacht:

 1. Onderzoek naar mechanisme(n) van initiatie, preventie en behandeling van dementie;
 2. Inzicht in werkzame elementen ten aanzien van:
  1. preventie van dementie
  2. preventie van de invaliderende gevolgen van dementie, naast (het geven van) generieke leefstijladviezen;
 3. Onderzoek naar het verhogen en/of behouden van de ervaren kwaliteit van leven van mensen met dementie. Zo ook van hun mantelzorgers en de bijdrage hieraan door het formele zorgsysteem al dan niet met behulp van technologie.

Wat kan worden aangevraagd?

Interdisciplinaire publiek-private consortia kunnen financiering aanvragen voor onderzoek die bijdragen aan de overkoepelende missiedoelstelling van de KIA 2020-2023 Gezondheid & Zorg dat in 2030 de kwaliteit van leven van mensen met dementie met 25% is toegenomen.

Randvoorwaarden

Vooraanmeldingen en volledige aanvragen worden ingediend door een hoofdaanvrager en één of meer medeaanvragers. Een aanvraag wordt opgesteld door een consortium, waarin naast de aanvragers ook andere deelnemers zijn betrokken.
Naast de hoofd- en medeaanvrager(s) bestaat een consortium altijd uit twee of meer cofinanciers, mogelijk aangevuld met één of meer samenwerkingspartners.

In deze ronde kan financiering worden aangevraagd voor onderzoeksvoorstellen met een totale omvang van € 2.900.000 tot €  3.088.235. NWO financiert maximaal 85% van de totale projectomvang (= max. € 2.625.000); de rest van de financiering wordt ingebracht via de verplichte cofinanciering.

Voor deze call zijn volgende modules aan te vragen:

 • Personele kosten;
 • Materiële kosten;
 • Investeringen;
 • Kennisbenutting;
 • Internationalisering;
 • Money follows Cooperation;
 • Projectmanagement.

De maximale looptijd van een project is zes jaar.

Download alle informatie

Meer informatie over deze subsidieoproep vindt u op hier.

Aanvraag indienen

U kunt tot 26 januari 2021, om 14:00 CET uw vooraanmelding indienen bij NWO. U kunt tot 28 september 2021, om 14:00 CET uw aanvraag indienen bij NWO.

Contact

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Inge Valstar. Voor technische vragen over ProjectNet neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website