Wilt u de zorgverlening aan mensen met een beperking binnen uw organisatie verbeteren en meer gebruik maken van evidence-based interventies? En wilt u daarmee een bijdrage leveren aan kennis over implementatie van die interventies? Dan kan deze subsidie u daarbij ondersteunen.

Onderwerpen

  • Gehandicaptensector
  • Implementatie
  • Praktijk
  • Onderzoek
  • Interventies

Onderdeel van programma

Gewoon Bijzonder

Geplaatst op

15 juli 2022

Deadline

8 september 2022,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Leren van implementeren (pdf) 289 KB

Doel subsidieoproep

Er zijn in de gehandicaptenzorg veel mooie interventies ontwikkeld die de zorg voor en kwaliteit van leven van mensen met een beperking kunnen verbeteren maar deze interventies worden helaas nog niet altijd gebruikt. Deze subsidieronde richt zich op het implementeren van dergelijke effectieve interventies in de praktijk, om de zorg aan en het leven van mensen met een beperking te verbeteren.

Het doel is tweedelig:

  1. de implementatie van effectieve interventies
  2. het opdoen van kennis over hoe implementatie het beste tot stand komt in een lokale context binnen de gehandicaptensector, ofwel het onderzoek doen naar het implementatieproces.

Wat kan worden aangevraagd?

In deze oproep gaat het om al bestaande interventies, er worden dus géén nieuwe interventies ontwikkeld. De te implementeren interventie moet minimaal eerste aanwijzingen voor effectiviteit hebben, uitvoerbaar zijn én impact hebben voor de praktijk. Daarnaast is onderzoek naar het implementatieproces onderdeel van deze oproep. Ook moet er gerichte aandacht zijn voor de borging en verspreiding van resultaten van het project.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

  1. Samenwerking tussen ten minste één onderzoeksorganisatie en twee gehandicaptenzorginstellingen is verplicht
  2. De hoofdaanvrager kan ofwel een onderzoeksorganisatie zijn, ofwel één van beide gehandicaptenzorginstellingen
  3. Er moet sprake zijn van Daadwerkelijke Samenwerking, zie voor meer informatie de subsidieoproep en de website van ZonMw

Budget

Voor deze subsidieronde is € 1.600.000,- beschikbaar. Per subsidieaanvraag kan maximaal € 200.000,- worden aangevraagd. Cofinanciering van minimaal 20% is verplicht. De maximale looptijd is 2 jaar.

Aanvraag indienen

U kunt tot 8 september 2022, 14:00 uur indienen via MijnZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Leren van implementeren (pdf) 289 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Linda Gerth. Voor technische vragen over het online indiensysteem van ZonMw neemt u contact op met onze servicedesk.

Dummyfoto van een vrouw

Linda Gerth

Programmamanager Gewoon Bijzonder

+31 70 349 52 30
gerth@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website