Jongerenparticipatie wordt steeds belangrijker in onderzoek. Deze subsidieoproep geeft een impuls aan het gezamenlijk leren over en reflecteren op participatief jeugdonderzoek. De opgedane kennis en creatieve voorbeelden worden breed gedeeld.

Onderwerpen

  • participatief jeugdonderzoek
  • leernetwerk
  • coaching
  • reflectie
  • lessen delen

Onderdeel van programma

Wat werkt voor de jeugd

Geplaatst op

28 april 2021

Deadline

31 augustus 2021,
14.00 uur

Lees volledige subsidieoproep

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u via onderstaande link bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Leernetwerk participatief jeugdonderzoek (pdf) 499 KB

Doel subsidieoproep

Het doel van deze oproep is – door het faciliteren van een duurzaam leernetwerk participatief jeugdonderzoek en coaching on the job trajecten - een stimulans te geven aan het gezamenlijk reflecteren en leren in participatief jeugdonderzoek, het breed delen van opgedane kennis en het verzamelen en verspreiden van goede, creatieve voorbeelden.

Wat kan worden aangevraagd?

Er kan subsidie worden aangevraagd voor het opzetten, uitbouwen en verstevigen van een duurzaam leernetwerk participatief jeugdonderzoek, waarvan 6 ‘coaching on the job’ trajecten onderdeel zijn. Experts op het gebied van participatief jeugdonderzoek worden hierin coach voor onderzoekers die recent gestart zijn of op het punt staan om participatief jeugdonderzoek uit te voeren in de jeugdsector.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Deze subsidie kan worden aangevraagd door onderzoeksorganisaties. Hierbij verwijzen wij naar de staatssteundefinitie van onderzoeksorganisatie. Het is verplicht dat onderzoekers vanuit verschillende onderzoeksorganisaties de subsidie gezamenlijk aanvragen.

Budget

Er kan maximaal €250.000,- voor één leernetwerk worden aangevraagd met een looptijd van maximaal 3 jaar. In totaal is voor deze programmalijn €250.000,- beschikbaar.  

Hierbij geldt de verplichting dat aanvragers ook zelf investeren in het project. Aanvragers kunnen maximaal 75% van de totaalbegroting aanvragen bij ZonMw en dienen ten minste 25% van de totaalbegroting zelf te investeren (in kind of in cash).

Aanvraag indienen

U kunt tot dinsdag 31 augustus 2021, 14.00 uur uw aanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Let op:

MijnZonMw is een nieuw systeem. Wij raden u uitdrukkelijk aan vroeg te beginnen met het invoeren van uw aanvraag, minimaal één week voor de deadline. Neemt u bij vragen of problemen zo spoedig mogelijk contact op met ZonMw via de servicedesk: servicedesk@zonmw.nl.

Als u nog niet eerder met MijnZonMw heeft gewerkt moet u een account aanmaken. Dit geldt ook indien u reeds eerder een ProjectNet account had aangemaakt!

Download alle informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Leernetwerk Participatief Jeugdonderzoek (pdf) 499 KB

Subsidie aanvragen

Contact

Heeft u een vraag en staat uw antwoord niet bij de 'veelgestelde vragen over subsidie'? Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Yvonne Benard. Voor technische vragen over Mijn ZonMw neemt u contact op met de Servicedesk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website